Cakić: Saglasnost da se ugovor za parking servis ustupi drugoj firmi nezakonit, odbornici većine ipak dali saglasnost

LESKOVAC

Odbornik odborničke grupe “Za Leskovac zajedno” Nebojša Cakić upozorio je danas gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i odborničku većinu, koju predvode SNS i SPS da je nezakonita eventualna saglasnost na ustupanje ugovora za obavljanje komunalne delatnosti naplaćivanja parkiranja od strane Metroparking juga firmi Parking i garaže doo Leskovac .

Cakić je rekao da je grad Leskovac sklopio prvobitno ugovor sa firmom Parking servis koja je promenila ime u Metroparking a zatim osnovala firmu u Leskovcu Metroparking jug Leskovac.

“Ne može Metroparking jug Leskovac da ustupa ugovor jer ga oni nisu ni sklopili. A Metroparking i Metroparking jug Leskovca su dva posebna pravna lica , koja imamu posebne PIB brojeve”, upozorio je Cakić.

Samostalni odbornik Dragan Savić pitao je koji je interes grada i gradjana da se da ova saglasnost o prenosu ugovora, umesto da se raspiše novi tender.

Na ovo pitanje niko nije odgovorio.

Savić i Cakić su vlasniku Metroparkinga nudili 120.000 evra, 20.000 više nego što je gradonačelnik Cvetanović rekao više puta da je firma prodata , ali ovaj (vlasnik) nije pristao da razgovara o prodaji za veću cenu.

Cakić je izrazio sumnju da je 100.000 evra samo zvanična cifra a da će ostatak do stvarne prodajne cene biti isplaćen na drugi način.

Pravni zastupnik novoosnovane firme Parking i garaže, koja se pojavljuje kao kupac, advokatica Jovana Vučković je rekla da grad Leskovac nikako ne može da raskine ugovor o poverenoj delatnosti Metroparking jugu .

Odbornik Nenad Zdravković je pitao kako je moguće da je takav ugovor mogao da se raskine u pet gradova u Srbiji ali samo u Leskovcu ne može.

Odnornici opozicije su pitali i koje su garancije da će firma koja je osnovana pre mesec dana obavljati odredbe ugovora , za koje je rečeno da ih ni firma koja je do sada radila nije ispunjavala

Par odbornika vladajuće većine je pročitalo šta sve sadrže novi aneksi sa Metroparkin jugom koji su usvojeni ranije.

Odbornička većina je ipak izgalsala ovu saglasnost .

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Maci
Maci
4 godine pre

Dok vi, iz opozicije, laprdate… ogrezli u svojim frustracijama i besu zbog svoje nemoći…Leskovac se ubrzano gradi, razvija, modernizuje! Nikada do sada, Leskovac nije bio ovako veliko gradilište…gde god pogledate, vidite nešto novo…nešto, lepše nego juče…neku promenu na bolje…To je ono što vas unespokojava!

Radovan
Radovan
1 godina pre
Odgovori  Maci

Nas narod kaze lupa ko ovoren prozor.pobratim je otvorio minimim 10 firmi .znate li ko otvara svake godine novu firmu onaj ko ne zna da radi pa svake godine po jedna ode pod led i ostanu nenamireni poverioci.nova godina nova firma .napravis dugove i ostavis ih u staroj firmi.a politicar je tu da sve zatrlja i zabasuri.nikad nece progledamo ako ovako radimo.

Jadan narod
Jadan narod
1 godina pre
Odgovori  Radovan

Polupismeni, neprosveceni a puni para pa nasiljeni. Puni su i dugova. Samo nek se bave parama a porodice u propast, deci posle kupuju diplome, stavljaju ih u svoje firme jer su tolko strucni da ih niko nece.