Cakić: Novi stadion u Leskovcu je divlja gradnja

BEOGRAD-LESKOVAC

„Novi stadion u Leskovcu je divlja gradnja“, poručio je narodni poslanik iz stranke Zajedno Nenad Cakić na konferenciji za medije koju je u Narodnoj Skupštini organizovao poslanički klub stranke Zajedno. Cakić je ovom prilikom javnosti predstavio i dokumente koji pokazuju da stadion kojim se vlast ponosi nema adekvatne upotrebne dozvole iako se uveliko koristi za sportske događaje.

„Niko nije svečano presekao vrpcu na otvaranju novog stadiona u Leskovcu iako se na njemu odigravaju fudbalske utakmice i iako je stadion posetio i sam predsednik Vučić. Predstavnici vlasti to ne propuštaju da urade ali ovde to nije slučajno – građevinska dozvola koja je dodeljena za izgradnju stadiona glasi na 10 hiljada kvadrata, međutim izgrađeno je više od 30 hiljada kvadrata!“, rekao je Cakić.

Kako je pojasnio poslanik iz stranke Zajedno to znači da stadion nije izgrađen sa građevinskom dozvolom kao i da nije imao zakonom propisan priključak na električnu energiju. Zahtev koji je upućen je bio odbijen upravo zbog neregularnih građevinskih dozvola. Protipožarni sektor je dao saglasnost na projekat ali se ne vidi da je dao saglasnost i na izvedene radove.

„Sve ove nepravilnosti su dovele do toga da ovaj stadion nema upotrebnu dozvolu. I to se ne dešava prvu put u Leskovcu gde imamo i trg bez upotrebne dozvole. Šerif – gradonačelnik Leskovca je šampion u korupciji i zato je verovatno i izabran Leskovac kao grad gde se mogu graditi velelepni objekti pošto se tu može najviše prati novac“, izjavio je Cakić.

Kada su uvideli greške predstavnici vlasti su pokušali 5. septembra da dobiju izmenu rešenja građevinske dozvole ali je do toga došlo nakon što su se na tom stadionu igrale i evropske utakmice gde su se okupljale hiljade gledalaca, objašnjava Cakić.

„To je i dan danas zvanično gradilište i oni dovode u opasnost sve ljude koji dolaze na sportske događaje i svu decu i omladinu koji tamo treniraju. To je nelegalni objekat i neko svesno dovodi u opasnost sve građane koji tamo idu“, rekao je Cakić.

„Ovako izgleda izgradnja javnih objekata u Srbiji“, rekao je narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović koji je dodao i da će poslanička grupa Zajedno-Moramo nastaviti da ukazuje na ovakve probleme.

„Izgradnja bez građevinske dozvole je krivično delo. Upotreba objekata bez upotrebne dozvole je takođe krivično delo. Ovo je samo još jedan vid nasilja u kojem živimo sve ove godine i ono što sada svi zajedno moramo da uradimo je da se izborimo za Srbiju bez nasilja – stranka Zajedno će dati sve svoje kapacitete i resurse da to i ostvarimo“, zaključio je Zelenović, navela je ova stranka u saopštenju. (kraj) SZ/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Legalista
Legalista
8 meseca pre

Nekada su legalisti ismevani a Zoran Djindjic je govorio “kome je do morala u politici neka ide u crkvu”!

Danijela
Danijela
8 meseca pre

Pa i vraćate nas u pećine stalnim nepoštovanjem zakona. Vas su naučili da je gazda najvažniji, sta će nam zakoni. I da je sve dozvoljeno, samo ako si njihov

Budi nas pa radi sta znas
Budi nas pa radi sta znas
8 meseca pre
Odgovori  Danijela

Oduvek bilo

Mića
Mića
8 meseca pre

Kako boli svaka izgradnja, neki bi da se vratimo u pećine

Miki
Miki
8 meseca pre
Odgovori  Mića

Sećaš li se sava male? Da li bi voleo da si tamo nešto imao? Ili su sendviči pomutili i tvoju savesnost zbog “viših” ciljeva?
A vlast bi trebalo da ima prvi cilj da se zakoni poštuju i da sankcioniše nepoštovanje. A šta ona radi?

Posmatrač
Posmatrač
8 meseca pre
Odgovori  Miki

Ko gradi na divlje i na parceli koja nije u njegovom vlasništvu treba ga srušiti bez daljeg komentara. Sava mala je bilo divlje naselje i ne spominjete više nešto što nije ni trebalo da postoji.