Cakić leskovačkim radnicima: Do svojih zarađenih plata jedino možete doći ukoliko se svi okupite na protestu

LESKOVAC

Radnicima tekstilne fabrike Džinsi koja je nedavno napustila Leskovac još uvek nisu isplaćene zaostale zarade zbog čega su najavili novi protest u tom gradu. Narodni poslanik i odbornik u leskovačkoj skupštini Nebojša Cakić iz stranke Zajedno koji je podržao i prethodne proteste radnika Džinsija veruje da je to jedini put da se izbore za svoja prava, poručujuiz ove stranke..

„Mnogo je nepoznatih cinjenica oko poslovanja i odlaska kompnije Džinsi iz Leskovca, jer nije još uvek poznato da li je u pitanju stečaj ili likvidacija, ili kako nedavno reče ministar Selaković privremeni problemi u poslovanju,  nije poznato koliko i kome sve duguje ova kompanija, osim da je račun kompanije blokiran, nije poznato koliko je para dato iz lokalnog i republičkog budžeta, ali znamo da je mnogo! Nije jasno ko ima hipoteku nad zaostalim mašina u napuštenom pogonu, ili su one prodate, nije poznato ko je (jedino je siguran gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanovic) i koliko para od pojedinaca iz vlasti dobio od te iste kompanije, kao i još mnogo toga“, rekao je Cakić.

On smatra da je jedino sigurno to da će radnici koji su pošteno radili i zaradili svoje plate, ostati bez njih, da će ostati bez uplaćenog penzijskog osiguranja za skoro jednu godinu, kao i da neće moći ostvariti bilo kakva prava kao nezaposlena lica.

„Ti ljudi su jedino dobili poruku na mobilni telefon da više ne rade i punu kovertu lažnih obećanja gradonačelnika. Nažalost isplata plata neće biti moguća jer je račun u blokadi, ali gradonačelnik možda odvoji neki delić svog bogatstva pa im isplati zarade. Njemu ne znači mnogo, a radnicima puno“, kaže Cakić.

Narodni poslanik iz stranke Zajedno smatra da pošto u Srbiji ne važe zakoni, već volja jednog čoveka – „do svojih zarađenih plata jedino možete doći ukoliko se svi okupite na protestu i tražite svoja prava, jer sadašnja vlast jedino ima strah od gubitka vlasti, dok ih pravda, poštenje, moral, uopšte ne interesuju“, objašnjava Cakić.

„Krivci mogu da odgovaraju pred zakonom samo kad se promeni ova vlast“, zaključuje Cakić, navode iz Zajedno. (kraj)SZ/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare