Cakić: Gde je završilo tri hiljade milijardi dinara za regionalni razvoj?

LESKOVAC

Poslanik koalicije Zajedno iz Leskovca Nebojša Cakić pitao je na sednici Skupštine Srbije gde je završilo tri hiljade milijardi dinara (30 milijardi evra) koji su potrošeni za regionalni razvoj.

“Ja ću govoriti i čitati ono što ste vi napisali, jedino vam neću poverovati, kao što reče jedan kolega, verujte mi kao što govori gospodin ministar Vesić „verujte mi“, ne, neću vam verovati. Mada je gospodin Vesić zaista ubedljiva kada priča kao što je rekao juče, dobar je sledbenik marksizma, radi koliko može, šta zna, a uzima koliko mu treba, kao i većina od vas. Ali, hajde da vidimo šta ste uradili sa regionalnim razvojem. Član 94 Ustava vas obavezuje na reginalnio razvoj, imamo Zakon o regionalnom razvoju, imamo Državnu revizorsku instituciju koja se bavila time. Ja ću vam sada ukratko pročitati šta je ona rekla: da nemate ni strategiju ni nacionalni plan za regionalni razvoj. Dalje konstatacija da je izostalo obezbeđivanje i unapređivanje regionalnog razvoja, konstatacija da finansijska sredstva namenjena regionalnom razvoju nisu adekvatno usmerena i još takvih konstatacija.

Građani Srbije treba da znate, takođe u tom nalazu piše za 10 godina na ime regionalnog razvoja je potrošeno tri hiljade milijardi dinara, 30 milijardi evra. Krstite se, evo vam ga napisano, i treba da se prekrstite. Građani Srbije, treba da znate gde su te pare završile – to su Milenijumi, to su Bauvezenim to su te „fabrike“ i pojedinci koji otimaju i pljačkaju ovaj narod i ovu državu i zato se vi i dandanas borite za parče hleba.

Prosečna zarada u Leskovcu je oko 50.000 dianra, a posledica svega toga je nešto što ste rekli u jednom od nalaza, a to je da se u jugo i jugoistočnoj Srbiji šest puta intenzivnije gubi stanovništvo nego u drugom delu Srbije”, rekao je Cakić u Skupštini Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mile
mile
1 godina pre

Ma mi to znamo, ali leka nema.

Pera ložač
Pera ložač
1 godina pre
Odgovori  mile

Ima.. Revolucija, kad se narod i njena država nađu u situaciji kao ova to je lek za ravnomernu podelu narodne otete muke. A bliži se vreme. kod nas otprilike na 100 god, zadnja je bila 40 desetih još 15 god. Tako kaže statistika. I onda radnička klasa uzima situaciju u svoje ruke,, vraća silom ono što joj je godinama otimano. Zato gospodo ili drugovi otimači brže bolje zadovoljite ove inače setite se šta se je dešavalo sa otimačima da ne kažem lopovima 40 ih god. Ako ne znatne konfiskovana im je imovina a cele porodice su gubile i glave a srećnici su pobegli u inozemstvo itd itd