Cakić: Falsifikovali podatke u budžetu

LESKOVAC

Šef odborničke grupe “Za Leskovac ZAJEDNO” Nebojša Cakić optužio je danas za skupštinskom govornicom za falsifikovanje podataka u budžetu grada Leskovca.

On je rekao da se različiti podaci pojavljuju u usvojenom budžetu za 2020 . godinu i u izveštaju o šestomesečnom trošenju budžeta.

Razlika u brojkama se odnosi na davanja iz republičklog budžeta a Cakić je rekao da tu razliku niko nije objasnio i pozvao nadležne službe da ispitaju o čemu se radi.

“Budžet za 2020. sednicu je usvojen na sednici Skupštine grada koja je održana 12. decembra 2019 godione. Taj budžet je objavljen u Službenom glasniku Grada Leskovca broj 34 od 13. decembra 2019. godine. U delu prihoda iz transfera Republike u korist grada se navodi u 206.956 .000 dinara.

To je budžet koji je usvojen i nije menjan

U šestomesečmnom izveštaju, koji ste vi nama dali , piše da je taj iznos 237.359.500 dinara

Ko je falsifikovao ovaj izveštaj o izvršenju budžeta?

Sledstveno tome, falsifikat ide na sledećoj strani, kada se govori o ukupnim prihodima i primanjima”, rekao je Cakić i dodao da za ove različite iznose “nema objašnjenja”.

“Ja tražim ne samo da se ovaj izveštaj ne usvoji već da Skupština grada podnese krivično prijavu protiv odgovornih lica za falsifikovanje službenih dokumenata”, rekao je Cakić.

Šefica Odeljenja finasija Marija Milosavljević je na ovako obrazložila ovo neslaganje.
“ Zakon o budžetskom sistemu kaže da u toku godine možemo povećavati i otvarati izmene ukoliko se ukaže potreba za tim. Koristili smo pravila iz ovog Zakona, gde se izvršnoj vlasti dozvoljava izmena ukoliko u toku godine dođe do vanrednih sredstava. U ovom slućaju su došle pare za Centralno postrojenje. Tu nema nikakvog falsifikata već je primenjen Zakon o budžetskom sistemu” , rekla je ona.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare