BULEVAR OSLOBODJENJA UREDJIVAN ZA TRIDESET MILIONA

LESKOVAC

 

Danas u završeni  radovi na rekonstrukciji osvetljenja na bulevaru Oslobođenja, od ulice Ivana Milutinovića do Masarikovog trga.

Na uređenju glavne ulice u gradu, bulevaru Oslobođenja, u poslednih godinu dana uloženo je oko 30 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“-U rekonstrukciju trotoara uloženo je 17 miliona dinara, tu treba dodati i objekte u centru grada u šta je uloženo još nekoliko miliona dinara, dok se završavaju objekti u vrednosti od još oko 3 miliona dinara. Sada je u glavnom ulici kompletno postavljeno led osvetljenje, čime su drvne krošnje osvetljene a grad ulepšan,  a postavljeni su i markeri sa strane. Zahvaljujući svemu ovome grad potuno menja svoj izgled i po tome prednjači ne samo na jugu, već u čitavoj Srbiji. Istom dinamikom i tempom nastavićemo i u toku 2016. godine”, rekao je Cvetanović.

Investitor, JP Direkcija za urbanizam i izgradnju, u ove radove uložila je oko 6 miliona i 400 hiljada dinara, bez PDV-a. Izvođač, „Tehnoprom“ Leskovac, radove je izveo u predviđenom roku od 45 dana.

U okviru radova na partnernom uređenju pešačkih površina tokom 2013. godine ugrađena je kablovska kanalizacija i temelji sa anker ploćama za stubove. Ovom prilikom ugrađeni su kablovi, stubovi, nosači svetiljki i svetiljke. Stubovi su pocinkovani i konusni, i takvih u gradu nema. Svetiljka je izrađena u led tehnologiji.

Na delu bulevara Oslobođenja pored hotela „Beograd“ ugrađene su uzemne svetiljke za osvetljenje drvoreda, kao i markerno osvetljenje na pešačkoj stazi.

Na bulevaru Oslobođenja postavljena su 22 stuba sa 24 svetiljke, a demontiran je duplo veći broj stubova, koji će biti postavljeni na drugim mestima u gradu, pre svega na petlji na ulazu u grad kod Bobišta. Pored osvetljenja ulice, rađena je i urbana rasveta, reč je o markerima i ambijentalnoj rasveti za osvetljenje drveća.

“To je princip koji ćemo i na dalje primenjivati, kolovoz na bulevaru beće osvetljen stubno, kao i do sada, novim tipom sijalica, a trotoari, pešačke površine, biće osvetljeni urbanom rasvetom, rekao je direktor Direkcije Milenko Milenković.

No ovaj način ostavriće se ušteda od 57 posto u utrošnji energije, a sa upola manje stubova, dobijen je isti kvalitet osvetljenja, rekao je tehnički direktor direkcije Novica Nikolić.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare