Bulatović: Niš će biti prvi “pametan grad” u Srbiji

NIŠ

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović danas je sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem i ministrom finansija Sinišom Malim prisustvovao sastanku sa rukovodstvom kompanije “Huavej”.

Bulatović je, nakon susreta, izrazio zadovoljstvo činjenicom da je grad Niš obuhvaćen Memorandumom o saradnji između Vlade Srbije i kompanije “Huavej” o izgradnji “pametnih gradova”.

“Načelno je dogovoreno da Niš bude prva lokalna samouprava u Srbiji u kojoj bi trebalo da bude realizovan projekat pametnih gradova. U tom smislu ćemo u narednom periodu odabrati tri komunalna servisa od testiranih sedam, koji će biti obuhvaćeni pilot projektom. Projekat pametnog grada će u budućnosti znatno olakšati svakodnevni život stanovnika Niša”, rekao je Bulatović.

Potpredsednik “Huavej” Li Đijan istakao je da će delegacija te kompanije u naredne četiri nedelje posetiti Niš, kako bi na terenu razmotrili koji bi komunalni servisi bili najpogodniji za implementaciju projekta “pametnih gradova”. On je dodao i da bi Niš mogao biti dobar primer razvoja koncepta “pametnih gradova” ne samo u Srbiji, već i u Evropi

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare