Bulatović: Građani kod nas prepoznaju odgovornost

VRANJE

U Vranju je u petak održana godišnja konferencija za medije Srpske napredne stranke na kojoj su sumirani rezultati rada kako lokalne samouprave tako i Gradskog odbora ove stranke.

Predsednik vranjskih naprednjaka i narodni poslanik Slaviša Bulatović se zahvalio članovima stranke, kojih u Vranju ima 12.000, na podršci u godini na izmaku.

Građani kod nas prepoznaju odgovornost u radu, rekao je Bulatović i dodao da je, posle posete predsednika Izvršnog odbora stranke, Darka Glišića, kada mu je uručeno300 novih pristupnica, partiji u Vranju pristupilo još skoro 200 članova.

To je dokaz da smo na dobrom putu i da građani kod nas prepoznaju odgovornost u radu, istrakao je on.

“Podrška koju naš odbor ima u Vranju je nešto što je zaista privilegija i čime ne može veliki broj odbora u Srbiji da se pohvali. I to je naša najveća snaga. Imamo najboljeg gradonačelnika, najbolju lokalnu vlast, stabilnu skupštinsku većinu i, što je najbitnije, imamo jedan od najboljih odbora SNS u Srbiji. Da bi održali taj nivo i taj rejting, u stranci moramo raditi još više”, rekao je Bulatović.

On je dodao da građani Srbije nisu slepi, vide ko u Srbiji otvara škole, bolnice, ko gradi puteve i ko svake nedelje otvara fabrike.


Kao značajan događaj u 2018. godini naveo je ulazak SPS u lokalnu vlast.
„U obe partije, taj događaj je izazvao određeno nezadovoljstvo, ali mislim da smo i mi i SPS u tim momentima pokazali političku zrelost, jer smo stranačke interese ostavili po strani i podredili ih višim, interesima Grada i građana Vranja. To nam je donelo političku stabinost i dodatno oslabilo tužne ostatke opozicije u gradu“, rekao je Bulatović.

Analizirajući rad partije na lokalu, on je pohvalio angažovanje stranačkih saveta, posebno Saveta za socijalna pitanja, istakavši da je samo to stranačko telo imalo preko 600 akcija u 2018. godini i učestovovalo u rekonstrukciji tri stambena objekta.

On je naveo da su 2018. godinu obeležili i događaji u vezi sa očuvanjem procesa proizvodnje i konsolidacija stanja u kompanijama „Jumko“ i „Simpo“.

„Znam da mnogima to smeta, ali 4.000 radnika u Vranju koji rade je veliki uspeh, kao i organizovati posao za njih“.

Gradonačelnik i potpredsednik partije dr Slobodan Milenković je na konferenciji za novinare rekao da su gradska vlast i SNS kao njen stožer učinili sve u 2018. godini da život građana Vranja bude bolji.

Godina na izmaku bila je uspešna, a značajni rezultati postignuti su u realizaciji kapitalnih projekata, komunalnoj infrastrukturi, stabilizaciji i konsolidaciji finansija kao i društvenoj i socijalnoj oblasti.

“U 2018. učinili smo sve da poboljšamo život naših sugrađana, generalno mogu da kažem da je bila uspešna. Kruna našeg rada jeste završetak  Hirurškog bloka koji će u subotu svečano pustiti u rad predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Mnogo je truda uloženo da se završi ovaj kapitalni projekat za koji su mnogi Vranjanci već pomislili da neće nikad biti završen, poput Novog Doma kulture ili hotela u Vranjskoj Banji. I sami znate da je izgradnja potpuno stala 2012. a da smo zahvaljujući naporima svih u tom lancu uspeli da radovi otpočnu juna 2017. Dobijene su sve saglasnosti i dozvole za probni rad “, rekao je Milenković. On je dodao da je izuzetno značajan projekat za Grad Vranje koji izaziva veliku pažnju javnosti, završetak izgradnje Pozorišta “Bora Stanković”

“Nakon uspešno obavljene dekontaminacije intenzivirani su građevinski radovi na završetku pozorišta. U stalnoj samo komunikaciji sa kabinetom premijerke Ane Brnabić. I  sam predsednik Republike je upoznat sa dinamikom izvođenja radova. Završetak radova i puštanje u rad pozorišta očekuje se za pozorišnu sezonu, za jesen 2019. Mi kao grad smo prvi uspeli da sredimo celokupnu dokumentaciju za početak izgradnje državnih stanova za pripadnike službi bezbednosti”, kazao je Milenković.

On je dodao da je imao sastanak sa izvođačima radova turskom  kompanijom na kome je obavešten da će početak izgradnje krenuti odmah nakon Nove godine.   

“Najavljivao sam početak radova na izgradnji Regionalnog centra za vanredne situacije. Izvođač  radova po nabavci koja je sprovedena od strane MUP je odabran i već u prvoj nedelji Nove godine imam sastanak  sa predstavnicima ministarstva oko dinamike i sprovođenja procedure za uvođenje izvođača u posao”, navodi Milenković..

Kao značajnu kapitalnu investiciju gradonačelnik je izdvojio i izgradnju vrtića u naselju  Raška. Ovaj projekat grad realizuje sa Ministarstvom privrede. Investicija je vredna 191 milion dinara od toga 50 odsto je učešće lokalne samouprave. Ulaganje u Slobodnu zonu “Bunuševac” je kako je rekao jedan od prioriteta  sa ciljem stvaranja  infrastrukturnih preduslova za dolazak investitora, za završetak obilaznice, Ostala je jedna četvrtina trase za sledeću godinu. 

Gradonačelnik se zahvalio predsedniku, premijerki, Vladi Srbije zbog izuzetne pomoći Vranju, Gradskom odboru SNS, saradnicima, ali i građanima i svima  čestitao predstojeću Novu godinu.

U prostorijama stranke gde je održana konferencija za novinare  napravljena je izložbu fotografija na kojima je predstavljen učinak gradske vlasti, predvođene SNS, u 2018. godini

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare