Bulatović čestitao Fudbalskom klubu Radnički

NIŠ

Povodom velikog i istorijskog uspeha u šampionatu Super lige Srbije u sezoni 2017/2018.godina i osvajanja visokog trećeg mesta, kojim je obezbeđen izlazak na internacionalnu fudbalsku scenu, odnosno plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, gradonačelnik Niša je u svoje lično i u ime članova niškog Gradskog veća, svojih saradnika u kabinetu i građana Niša uputio iskrene čestitke Fudbalskom klubu Radnički.

„Delim izuzetno zadovoljstvo i čestitam fudbalerima, stručnom štabu i rukovodstvu Radničkog na izuzetnom uspehu i postignutim rezultatima u ovoj sezoni i, posebno, na plasmanu našeg kluba na evropsku fudbalsku pozornicu.

Ovim uspehom pokazali ste da je Niš grad sporta i fudbala, da su potencijali i dometi niških sportskih kolektiva i organizacija, svakako i sportista mnogo veći.

Podsetili ste ovim velikim uspehom na sve godine plodnog rada i delovanja na planu stvaranja, vaspitanja i odgajanja kvalitetnih i talentovanih generacija sportista u prošlosti, na nezaboravnu 1962.godinu i prvi i istorijski plasman Radničkog u Prvu saveznu ligu. Podsetili ste još više na generacije kvalitetnog tima sa Čaira krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog veka, kada je Radnički nekoliko uzastopnih godina uspešno prestavljao našu zemlju u Kupu UEFA. Ti rezultati na međunarodnoj sceni bez ikakve sumnje su i naš grad na najbolji način promovisali u Evropi i svetu. Podsetili ste i na brojne pojedince i vrhunske fudbalere i golmane – članove našeg kluba, koji su u prošlosti nosili dres sa državnim grbom kao reprezentativci naše zemlje.

Vaš uspeh ovog proleća biće ispisan zlatnim slovima u bogatoj istoriji Fudbalskog kuba Radnički, osnovanog pre devet i po decenija, daleke 1923.godine.

Čestitam istovremeno i armiji navijača Radničkog i građanima Niša, koji su uz klub bili i u časovima velikog slavlja povodom najnovijeg uspeha, ali i u periodu kada se naš gradski klub borio sa velikim problemima i bukvalno za svoj opstanak.

Uspeh Radničkog, našeg „Reala sa Nišave“ je uspeh svih u klubu, ali i grada i svih Nišlija. Iz tog razloga, uz ove čestitke upućujem vam iskrene želje i svoja čvrsta verovanja i ubeđenja da će Radnički i u evropskoj konkurenciji pokazati svoje vrednosti, kvalitet i viteštvo koje su uvek krasile i ovaj klub i uopšte niški sport.

Grad Niš, koji je u prošlosti uvek bio uz svoj klub nastaviće da pomaže rad i aktivnosti ovog sportskog kolektiva, kao i ostale uspešne klubove i sportske organizacije, naravno u granicama svojih mogućnosti, uz verovanje da će ta i takva pomoć značajno doprineti još boljim rezultatima i još uspešnijeg sporta u Nišu– kaže se u saopštenju Kabineta gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare