Bujanovačkom Domu zdravlja fale lekari, medicinski tehničari, vozači …

BUJANOVAC

 

Zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, koja je još uvek na snazi, Dom zdravlja u Bujanovcu se već nekoliko godina suočava sa nedostatkom medicinskog i nemedicinskog osoblja – problem se rešava angažovanjem radnika na određeno vreme, koji se finasiraju iz budžeta lokalne samouprave.

 

Za ovu zdravstvenu ustanovu pština Bujanovac je u budžetu za 2018. godinu opredelila nešto više od 18 miliona dinara, a rebalansom budžeta, usvojenim na poslednjoj sednici Opštinskog veća prošle nedelje,   sredstva se uvećavaju za oko 5 miliona dinara.

 

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić za JUGpress kaže  da ne postoji drugi način da se Domu zdravlja obezbedi nesmetano obavljanje delatnosti.

„Dom zdravlja ima manjak medicinskog kadra, i lekara i medicinskih tehničara, a za sada nema ni nagoveštaja ukidanja zabrane zapošljavanja. Prinuđeni smo da angažovanjem radnika na određeno vreme, odnosno privremene i povremeno poslove, rešavamo ovaj gorući problem“, istakao je Arsić.

Po njegovim rečima, iz bujanovačke zdravstvene ustanove je poslednjih godina otišlo oko 30 zdravstvenih radnika.

Odlazak u penziju i specijalizacija su najčešći razlozi, ali ima slučajeva i odlazaka lekara zbog započinjanja privatne prakse.

Po nezvaničnim informacijama, u Domu zdravlja se već mesec dana ne obavljaju internistički pregledi jer je jedan specijalista na bolovanju, a drugi je dao otkaz.

„Moramo da pokrijemo rad na terenu, u zdravstvenim stanicama i ambulantama, ali i samom centru u Bujanovcu, zbog toga pomaže opština. Nažalost, Domu zdravlja fale i vozači pa smo i tu prinuđeni da angažujemo dodatni broj radnika u toku godine“, dodao je Arsić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare