Bujanovački đaci i nastavnici u projektu „Naš grad – naše škole“

BUJANOVAC

 

Projekat „Naš grad – naše škole“ realizovala je proteklih godinu dana Grupa 484 u saradnji sa Koordinacionim telom za jug Srbije, a uz podršku dečije fondacije „Pestaloci“ iz Švajcarske. Šest srpskih i albanskih škola sa teritorije opštine Bujanovac je bilo obuhvaćeno ovim projektom, u kome su, kako je nam rekla Tamara Cvetković iz beogradske Grupe 484, učestvovali i đaci i nastavnici.

„Održano je nekoliko seminara stručnog usavršavanja za nastavnike na temu interkulturalnog obrazovanja, dok su đaci učestvovali u radionicama u kojima je podsticana njihova kreativnost i talenti“, rekla je Cvetković.

Iz tog zajedničkog rada je nastao kalendar za 2018. godinu, koji je predstavljen na današnjem završnom događaju održanom u Domu kulture „Vuk Karadžić“.

„Taj kalendar predstavlja njihovu viziju Bujanovca, ono šta oni u svom gradu vole, kako sebe vide i gde ostaju – jedna vrsta alternativnog vodiča kroz Bujanovac“.

Cvetković je naglasila da je cilj postignut – da deca kroz druženje otkriju nove talente koje poseduju, da se ohrabre da javno nastupaju i kažu šta misle i kako se osećaju.

U projektu su učestvovali đaci i nastavnici srednjih škola – „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“, kao i osnovnih – „Ali Bektaši“, „Branko Radičević“, „Vuk Karadžić“ i „Naim Frašeri“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare