Bujanovačka predstava “A šta je bilo posle?” u Lebanu

BUJANOVAC-LEBANE

Bujanovačka predstava “A šta je bilo posle?” učestvuje  na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta u Leb Međuokružna smotra amaterskih pozorišta počinje danas  i trajaće do 20. maja,  a predstava “A šta je bilo posle?” zakazana je za sredu u 18 sati.

Ova smotra počinje danas  i trajaće do 20. maja,  a predstava “A šta je bilo posle?” biće izvedena  sredu  u 18 sati.

Ovu  komediju potpisuju učenici četvrte godine Srednje stručne škole “Sveti Sava” iz Bujanovca. Predstava je autorska i bila je humanitarnog karaktera.

„Imajući u vidu kvalitet predstave i reakciju publike na premijeri, ovoga puta iza nas je stalo i Bujanovačko amatersko pozorište,  na čelu sa upravnikom  Ljubišom Čolovićem, kaže za JUGpress profesorka  srpskog jezika Dragana Milenković.

“ Od gospodina Čolovića smo dobili stručnu, moralnu i materijalnu podršku. On nas je i prijavio na ovo takmičenje”, dodaje.

Glumac BAP-a Marko Stošić kaže da se glumačka ekipa već uveliko priprema za novo izvođenje.

“Smotra je takmičarskog karaktera, ali za nas, kao početnike, je već veliki uspeh to što ćemo igrati pred publikom u Lebanu i biti deo ovog značajnog festivala sa tradicijom”, dodao je on.

“U početku smo bili nesigurni, iako smo dugo i naporno radili na pripremi ove predstave. Pisali smo tekst, pripremali kostime, scenografiju, zajedno režirali. Naša profesorka srpskog jezika i književnosti, a sada i dobar prijatelj, Dragana Milenković bila je uz nas sve vreme i podržala nas“ .

Milena Stevanović (u predstavi Grdana) kaže da  niko od njih nikada nije izašao na binu pre ove predstave.

„Ovo je bio prvi put i zbog toga smo i bili jako nesigurni, ali sve se to promenilo kada smo čuli prvi aplauz. To nam je bio najlepši trenutak u životu! Kada čujete aplauz, smeh publike, ovacije na kraju svakog čina i toliku podršku ne možete da ne budete srećni. Bili smo zadovoljni i ponosni na sebe”.

Vidosava Stefanović (u predstavi Lepotica iz bajke Lepotica i zver) kaže da su počeli sa stvaranjem predstave,  pre svega da bi nastupili u Bujanovcu i tako  sakupili novac kako bi pomogli drugarima koji su lošijeg materijalnog stanja,  da zajedno proslave kraj srednje škole.

„Uzgred, toliko smo truda, mašte i kreativnosti uložili da nam je direktor BAP-a  predložio da nas prijavi za festival amaterskih pozorišta u Lebanu,  mi smo rado pristali. Pristali smo pre svega jer je to još jedno lepo iskustvo, mada očekujem i da ćemo biti među najboljima. Pa i da ne bude tako, očekuje nas zabava i druženje koje ćemo pamtiti čitav život.Na probama smo se zabavljali i radili. Bilo je tu naravno malo i nervoze i treme, ali kad se sve sakupi meni je bilo zadovoljstvo da sa svojim vršnjacima stvorim nešto lepo, plemenito i zanimljivo”, kaže  Stefanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare