Bujanovac dobija 31 milion evra za novu kanalizacionu mrežu

BUJANOVAC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović najavio je da će opština Bujanovac dobiti novu kanalizacionu mrežu koja će koštati 31 milion evra.

Vest o ovome podelii su predsednik opštine Nagip Arifi na svom fesjbuk nalogu i Momirović na svom tviter nalogu.

„Za opštinu Bujanovac predviđena je investicija od 31 miliona evra, koja će pokriti izgradnju 50 kilometara kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda za 40.000 stanovnika“, rekao je Momićović na sastanku sa s predsednikom te opštine Nagipom Arifi.

Momirović je dodao i da je Bujanovac jedna od 65 opština u Srbiji koje su u programu „Čista Srbija“ kroz koji može da se konkuriše za novac za regulaciju otpadnih voda i izgradnju kanalizacione mreže, saopštilo je Ministarstvo na čijem je čelu.

Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen su nedavno potpisali komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji.

Time će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija, dodaje se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare