Bugarska Vraca i Niš na zajedničkom projektu za fondove Evropske unije

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima sastala se u Gradskoj kući sa rukovodstvom bugarske opštine Vraca. Razgovaralo se o prekograničnoj saradnji i apliciranju sa zajedničkim projektima prema fondovima Evropske unije. S obzirom da oba grada poseduju brojne potencijale za privlačenje turista iz regiona, Evrope i sveta postignuta je saglasnost da je oblast u kojoj se može uspostaviti najbrža moguća saradnja turizam, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Niša.

                                   Gradonačelnica Sotirovski upoznala je goste iz Bugarske sa potencijalima niškog kraja koji takođe pružaju niz mogućnosti kako za ekstremne sportove, paraglajding, tako i za banjski i zdravstveni turizam.

                                     „Sastali smo se sa rukovodstvom bugarske opštine Vraca kako bismo dogovorili zajedničke projekte prekogranične saradnje za konkurs kod fondova Evropske unije. Sa gradonačelnikom Vrace Kalinom Kamenovim i njegovim saradnicima saglasili smo se da je zajednički nastup moguć u oblasti turizma i da ćemo kroz projekte afirmisati brojne turističke potencijale lokalnog kulturnog, istorijskog i prirodnog nasleđa koje oba grada imaju. Sa našim bugarskim partnerima nastavićemo razgovore kako bismo Evropi ponudili najbolje ideje, a žiteljima oba grada omogućili bolje sadržaje“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                                    Niš u prvoj polovini godine beleži sve bolje rezultate u turizmu i očekujemo da će do kraja godine rast broja posetilaca biti sve veći, poručila je gradonačelnica.

                                    Vraca ima nešto više od 60 hiljada stanovnika, samo stotinak kilometara je udaljena od glavnog grada Sofije i ima brojne ideje za razvoj turizma, od adrenalinskog parka do sadržaja namenjenih rekreativnom turizmu, rekao je gradonačelnik Vrace Kalin Kamenov.

                                  Dogovoreno je da se razgovori predstavnika dva grada i turističke privrede nastave kako bi se na vreme sačinila zajednička projektna ideja za finansiranje u okviru Interreg VI-A IPA programa Bugarska-Srbija 2021 – 2027.godine, navodi se u teksti koji je objavio Grad Niš. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare