BUDŽET KURŠUMLIJE 765 MILIONA DINARA

KURŠUMLIJA

Budžet opštine Kuršumlija u 2016. godini  iznosiće 765 miliona dinara a po oceni predsednika te opštine Rodoljuba Vidića on će biti investicioni.

On je dodao  da će se I u ovoj godini nastaviti sa domaćinskim i odgovornim vođenjem računa o opštinskim sredstvima.

„Budžetom za 2016. godinu planirana sredstva neće biti umanjena za socijlanu i dečiju zaštitu, za novorođenčad  smo planirali 27 miliona dinara , za stipendije učenicima i studentima 24 miliona dinara “, kaže šef odeljenja za lokalnu poresku administraciju, budžet i finasije  Nebojša Jović.

On je dodao da je , na osnovu pozitivnih rezultata u 2015. godini, za razvoj poljoprivrede izvdojeno više sredstava nego prethodne godine, 20 miliona dinara.

Za program putne infrastrkture planirana su 147 miliona dinara, dok se za razvoj sporta i omladine planiran  31 milion.

Utvrđen je i Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Kuršumlija za 2016. godinu, za čiju su  realizaciju planirano tri miliona dinara.

 

Direktor Direkcije za izgradnju Kuršumlije Goran Đorđević rekao je da su  za realizaciju programa njihovih aktivnosti u budžetu planirana 304 miliona dinara.

„ Značajna sredstva biće usmerana za uređenje centra grada , planirano je ad to bude  20 miliona dinara za  rekonstrukciju ulice Svete Ane, kao i asfaltiranje preostalih puteva i ulica u prigradskim naseljima. Milion dinara predviđeno je za i uređenje parka u Rasadniku, “ kaže Djordjević.

Iz budžeta opštine Kuršumlija planirana je nabavka novog pogrebnog vozila,  u vrednosti od  2,5 miliona dinara, traktora i prikolice, u istom novčanom iznosu a sve ovo u delokrugu rada JPKD “Toplica”,.

Za troškove elektične energije planirano je 11 miliona dinara  na godišnjem nivou, a najveći iznos se odnosi na vodovod  i sisteme vodosnabdevanja.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare