Budžet  grada Vranja  za 2018. godinu 2,9 milijardi dinara

VRANJE

Gradsko veće Vranja usvojilo je Nacrt Odluke o budžetu Grada za 2018. godinu. Budžet neće biti razvojni jer je grad još uvek opterećen dugovanjima iz prethodnog perioda. Kad njih ne bude više bilo, onda se može govoriti o razvojnom budžetu.

 Budžet za 2018. godinu iznosi 2.865.000.000,00 dinara, od čega su 2,5 miliona evra za investicije, rakao je na pres konferenciji Ivan Stanković, većnik zadužen za finansije.

,Borićemo se sa dugovanjima kao i do sada reprogramiranjem, postepenim razduživanjem, Tekući troškovi su su nužni i na to ne možemo da utičemo. Dobar deo para ići će na širenje Slobodne zone što je prioritet, kako bi se stvorio poslovni ambijent da možemo da privlačimo nove investitore da otvaraju fabrike i nova radna mesta.  Prioritet je i izgradnja novog dečjeg vrtića, završetak Hirurškog bloka, pozorišta, stadiona,  izgradnja novih dečjih igrališta, ozelenjavanje javnih površina. Za realizaciju Komunalnog programa biće izdvojeno oko dva  miliona evra, što znači da ćemo nastaviti sa asfaltiranjem novih ulica. Samo oko pola miliona evra opredelili smo za rekonstrukciju Ulice “Bore Stankovića”. Biće uređen deo “Radničke ulice” od mosta do Železničke stanice kako bi se uredio prilaz. Sredstva smo projektovali i za izgradnju kanalizacione mreže, obnovu fasada i izgradnju toplovoda do Sigurne kuće. Za razvoj poljoprivrede biće izdvojeno 24 miliona, koliko i za ekologiju, za škole 200 miliona dinara, kulturu i medije po 17 miliona, socijalnu i dečju zaštitu 92 miliona dinara”, rekao je većnik Stanković.

On je dodao da je budžet i dalje opterećen dugovanjima iz prethodnih godina i da 2018. godine oko milijardu dinara dospeva na naplatu zbog čega se i dalje radi na ozdravljenju gradske kase i na njenoj  stabilizaciji.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Plan kapitalnih investicija za period od 2018. do 2022. godine.

“Reč je o strateškom dokumentu, kojim su obuhvaćena 62 projekta, sa kojima će lokalna samouprava konkurisati kod međunarodnih organizacija”, rekla je većnica Danijela Milosavljević.

Usvojen je i Kadrovski plan Gradske uprave za narednu godinu, kojim je predviđeno da 245 lica bude uposleno na neodređeno, 24 na određeno, 8 na poslovima ozakonjenja objekata i po potrebi za realizaciju projekata”, rekla je većnica Danijela Milosavljević.

Sednicom Gradskog veća predsedavao je gradonačelnik, dr Slobodan Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ekspert
Ekspert
6 godine pre

Da li neko ovom finansijskom strucnjaku iz Simpa moze da objasni da budzet ne moze da bude prezaduzen kada ima potrazivanja iz Simpa i Jumka koja prevazilaze vrednost dva godisnja budzeta grada Vranja. Toliko mu je znanje iz finansija, da je bio dobar ne bi pobegao iz Simpa.