Budućnost arhitekture

  NIŠ

Mladi ambasadori su pokrenuli seriju otvorenih onlajn predavanja sa ekspertima iz oblasti kreativnih industrija iz celog sveta, kako bismo međusobno delili znanje, ekspertizu, informacije i najvažnije, podršku. Trenutna pandemije virusa posebno je kritična za kulturni i kreativni sektor zbog naglog i masovnog gubitka mogućnosti prihoda. Eksperti će dati svoje viđenje trenutne situacije, izazova sa kojima se sektor suočava i kako će se razvijati nakon završetka pandemije.

                            „ Naredni vebrinar biće održan u četvrtak, 14. maja u 18 sati na temu„Budućnost arhitekture“ na kojem ćemo govoriti o potrebi za novim javnim prostorima, ulozi arhitekata u pandemiji i kako oni mogu sprečiti narednu krizu. Predavać će biti Adam Frampton, arhitekta i direktor kompanije Only If, dizajnerskog studija za arhitekturu i urbanizam iz Njujorka“, kaže Snežana Andrić, direktor Mladih ambasadora.

                       Adam Frampton je takođe i docent na Visokoj školi za arhitekturu, planiranje i očuvanje na Univerzitetu Kolumbija. Trenutno je i docent, na Univerzitetu u Kentucki, Koledžu za dizajn. Koautor je publikacije “Gradovi bez zemlje“ koji preslikava hongkonške trodimenzionalne mreže pešačkog prometa i javnog prostora. Njegovi radovi i istraživanja izloženi su u 12, 14. i 16. Venecijanskom bijenalu, Muzeju moderne umetnosti, Izlogu umetnosti i arhitekture, Centru za arhitekturu i Institutu Van Alen, Njujork.  Pre toga, radio je kao saradnik u Kancelariji za metropolitansku arhitekturu (OMA) u Roterdamu i Hong Kongu od 2006-2013. Tokom skoro sedam godina tamo, učestvovao je  u preko 20 projekata, vodio timove za izradu arhitektonskih i urbanističkih dizajna u Kini, Tajvanu, Saudijskoj Arabiji, UAE, Bahreinu i Indiji. Radio je na OMA-inom nagradnom dizajnu za Tajpejski centar scenskih umetnosti od 2008. do 2013. godine i vodio je nekoliko faza njegovog dizajna i izgradnje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare