Budući gradski trg sa samo trideset posto zelenila, ostalo beton-TV JUGpress

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

 

Budući gradski trg u Leskovcu imaće zadržaće samo trideset posto zelenih površina koje postoje danas u centru grada.

 

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Peci
Peci
3 godine pre

Samo se u Leskovcu prednost daje betonu umesto zelenilu, a građevinske dozvole se izdaju mimo zakona. Po zakonima koji tretiraju ovu problematiku, najveća zauzetost građevinske parcele je 65%, a svaki stan mora da ima bar po jedno parking ili garažno mesto. Stambena zgrada ne sme da bude priključena ako nisu ispoštovani zakoni, ako nije izvršen tehnički prijem, ako nema upotrebnu dozvolu. A toliko toga ima oko nas.
Sezona je grejanja, pa se spusti smog od koga ne može da se diše. Osušeni veš smrdi na čađ. Zato me čudi da ne reaguju stručni ljudi, iako je gradonačelnik pomenuo neke. Ako gospođa arhitekta ne zna šta za grad znači zelenilo, a ima ga jako malo, trebalo bi da ima nekoga koji to zna. Ako ima, i ako je podoban za aktuelnu vlast.
“Građevinska mafija” i dalje caruje u Leskovcu, obrću se velike pare, a po zakonu se ruše pomoćni objekti po selima. Sramota.

Betonirani pejsazi
Betonirani pejsazi
3 godine pre

Ne gusimo Leskovac!!!!

Dobrica
Dobrica
3 godine pre

Budući gradski trg, biće oivičen Robnom kućom sa jedne, nekadašnjom Modnom kućom sa druge, Bulevarom oslobodjenja sa treće i postojećim parkom, sa četvrte strane. Park ostaje ovakav kakav je, a trg će se prostirati na površini sadašnjeg parkinga, prostora oko spomenika Tomi Zdravkoviću i prostora oko fontane, koja se izmešta. Na takvom, novom trgu, biće 3o posto zelenila, koje, za razliku od današnjeg, treba da ima funkciju. Neće biti uništeno drveće, niti bilo šta u parku. Verovatno su novinarski izveštaji nepotpuni, pa dovode u zabludu gradjane.

nesss
nesss
3 godine pre

Park=zelenilo, trg=otvoreni prostor u kome se ljudi okupljaju, obično u centru gradova, običnio popločan, za šetanje, koncerte, skupove itd..nemate ni zelenilo na autoputevima jer automobili ne bi mogli da voze..molim vas da uključite makar minimalno znanje, molim vas da pogledate trgove na internetu (google-city square)..objavite slike trgova u italijanskim, nemačkim, engleskim, ruskim gradovima..pa onda pišite tekst”samo 30% zelenila”..hvala i pozdrav

Mali Sliniša
Mali Sliniša
3 godine pre
Odgovori  nesss

Nemoj ti da se praviš da znaš bolje od meska.