Budi supergrađanin – građani imaju moć

LESKOVAC

Udruženja građana „I ja se pitam” i „Žene za mir“ u saradnji sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju u okviru aktivističke nedelje organizovali su akciju pod nazivom „Građani imaju moć – Budi Supergrađanin i Supergrađanka“ u cilju informisanja građana o njihovim pravima i mogućnostima da utiču na planove i korišćenje javnih resursa i budžeta putem javnih rasprava i putem zagovaranja za rešavanje određenih problema i potreba.

Bratislav Stamenković u ime Udruženja građana „I Ja se Pitam” kaže da je želja organizatora da podstaknu građane da iskoriste svoje pravo da učestvuju ui javnim raspravama kada je javni interes u pitanju, a posebno kada je interes njihove zajednice (gradskog naselja ili sela) u pitanju.

„Posebno ih podstičemo da se uključe u javnu raspravu o budžetu kada se donose odluke o preraspodeli sredstava i o finansiranju određenih aktivnosti i projekata. Kroz ovu kampanju distribuiraćemo i priručnik sa praktičnim uputstvima kako da se zajednica organizuje, kako da isplanira sopstveni razvoj, kako da prepozna projekte od važnosti za nju i kako da zastupa svoje interese. Za tako nešto je potrebno da građani budu aktivni, kako ne bi došli u situaciju poznatu pod sloganom „Ako me se sete, sete…“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare