Brza klizačica iz Niša Sofija Rodić na takmičenju u Italiji osvojila bronzu

NIŠ

U mestu Baselga di Pine, Italija, je 5. i 6. februara,  odrzano takmičenje u brzom klizanju na ledu pod nazivom “60. Trofeo Alberto  Nicolodi”. Takmičenja je okupilo brze klizače iz 13 zemalja. U kategoriji devojcica od 11-13godina  bilo je 18 devojcica. Medju njima je i mlada Nišlika, Sofija Rodić. Sofija je uspela da se plasira u super finale ovog takmičenja i svom gradu donese još jednu medalju. Ovog puta se na postolje popela kao treća na takmičenju u svojoj kategoriji a oko vrata se našla bronzana medalja. Uspeh vredan svake pažnje i pohvale, a u timu mlade Sofoje nisu krili zadovoiljstvo zbog postignutog uspeha.

                              „Na takmičenje sam otišla da uživam i da dam sve od sebe,u nadi da ću da osvojim medalju. Pošto sam preležala covid u predhodnih 15 dana, bilo  mi je teže, nisam znala da li ću imati dovoljno snage. Ali, uspela sam da postignem uspeh zahvaljujući prevelikoj volji i zelji“, kratko je prokomentarisala svoj uspeh Sofija.

                            Sofija  na ovom takmicenju učestvuje  od 2018 godine. Godine 2019. uspela je da osvoji srebrnu medalju i istu titulu ponela je 2020.godine.

                            „U godini za nama ovaj gradić na severu Italije, zbog pandemije izazvane Kovidom 19, nije organizovao 60. jubilarno takmičene. Ovaj jubilej  je, uz stroge epidemioloske mere,  ipak odrzan  5. i 6. februara  2022. i uprkos svemu uspeo je  da okupi veliki broj takmičara. Sofija je uspela da  izbori u disciplini na 777 metara treće mesto, dok je na 500 m bila druga, čime se izborila za ulazak u finale“, kažu u Sofijinom timu.

                          Oštra borba za medalju Sofiju je čekala upravo u finalu takmičenja. Za jedno od mesta na pobedničkom postolju borala se sa prvakinjama u njihovoj kategoriji iz Holandije i Ukrajine.

                        „ Sofija je vodila ostru borbu u finalu sa devojčiom  Soloviovom Katerinom, koja je u svojoj  kategoriji najbolja u Ukrajini i devojčicom Lise Dijkstra, najboljom u svojoj kategoriji u Holandiji. U ukupnom plasmanu  Sofija je  osvojila je bronzu. U svim disciplinama, uprkos nestostatku  leda, Sofija je uspela i da obori i  lične rekorde na 500 metara -49:741 s, 777 metara – 1:20.299 s, i 1000 metara-1:43.038“, sa oduševljenjem potvrđuju iz njenog tima.

                      “Svakako da smo ponosni zbog medalje koju je Sofija osvojila, ali smo ponosni i na nju samu, na trud i rad koji je uložila pre takmičenja kao i na odnos koji je imala  prema svakoj trci. Trudom, zalaganjem, požrtvovanjem, a pre svega odgovornošću koju je pokazala ona je  uspela da pobedi i bude treća na ovako jakom i prestižnom takmičenju što je učinilo ponosnim sve nas”, kaže Petar Rodić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare