Bronzana medalja na matematičkoj olimpijadi u Oslu Nišliji Andriji Živanoviću

NIŠ

Na 63. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 9. jula do 16. jula održava u Oslu, Norveška, učenici olimpijskog tima Republike Srbije okitili su se sa četiri medalje. Boje Srbije na matematičkoj olimpijadi branio je i Andrija Živadinović, učenik Gimnazija “Svetozar Marković” u Nišu koji se sa takmičenja vraća sa bronzanom medaljom.

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić, osvojili su srebrne medalje, dok  se bronzanom medaljom, pored Nišlije Andrije Živanovića, okitio i učenik Milan Gelić, Matematička gimnazija u Beogradu.

 Pohvalama su nagrađeni i učenici Matematičke gimnazije, Beograd, Aleksandar Višnjić i Vukašin Pantelić.

                                      U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju je učestvovalo 589 učenika iz 104 zemlje sveta. Sjajni rezultati koji su postignuti plod su dugogodišnjeg rada i zalaganja, kako samih učenika, tako i njihovih profesora. Ovogodišnji ciklus matematičkih takmičenja, kao i pripreme za IMO, organizovalo je Društvo matematičara Srbije  uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.                            

Rukovodioci IMO tima Republike Srbije bili su dr Vladimir Baltić,  Beograd, dr Miljan Knežević, Univerzitet u Beogradu, Matematički fakultet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare