Bronza u Splitu za mlade fudbalere iz „Srćkovog jata“

NIŠ

Mladi fudbaleri iz FK „Filip Filipović“ poznati kao „Srćkovo  jato“ obradovali su svoju publiku i ljubitelje fudbala osvajanjem trećeg mesta i bronzane medalje na Međunarodnim sportskim igrama  mladih koje su održavaju u Splitu, Hrvatska.

Dečaci iz „Srćkovog jata“ na igrama su u polufinalu izgubili od ekipe iz Bosne i Hercegovine, ali su u utakmici za treće mesto nadigrali ekipu mladih fudbalera iz Hrvatske i u Niš se vraćaju sa bronzanim odličjem.

               Da učestvuju na Mešunarodnim sportskim igrama maldih u Splitu  „Srćkovo jato“ se izborilo na Sportskim igrama mladih koje je održano u Vrnjačkoj Banji gde su se igralo finale.

               Inače, dečaci iz „Srćkovog jata“ su osvojili i titulu državnih prvaka u kategoriji do 11 godina.

                 FK “Filip Filipović“ osnovan je krajem 1998. godine kao dečiji fudbalski klub sa ciljem da dečake, iz OŠ „Filip Filipović“, danas OŠ „Dušan Radović“ organizovano uključi u fudbalski rad.

                  Generacija dečaka rođenih 1988. godine u OŠ „Dušan Radović“ je igrala fudbal na školskim i drugim turnirima pod imenom „Srćkovo jato“ jer je te dečake vodio učitelj Srđan Ristić i oni su postizali zapažene rezultate na svim turnirima na kojima su učestvovali.

                    Kako se ukazala potreba da se sa decom organizovanije radi a ne samo na redovnim časovima fizičkog vaspitanja javlja se ideja o osnivanju fudbalskog kluba koji osnivanjem dobija ime kao i škola Filip Filipović u čijem školskom dvorištu biva uređeno fudbalsko igralište i prostorije za svlačionice.

                       Od svog osnivanja do danas klub je postizao značajne rezultate u početku u gradu Nišu i okolini a kasnije i u Srbiji i na međunarodnim turnirima.

                         Do sad je kroz klub, kroz organizovano bavljenje fudbalom prošlo preko 1000 dečaka, a trenutno u klubu trenira preko 100 dečaka sa kojima rade treneri sa  fudbalskim licencama.                         Broj pehara i medalja koje su tokom protekle 24 godine osvojili mladi igrači fudbalskog kluba „Filip Filipović“ iz Niša premašio je 500.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare