Brojne neregularnosti pratile izborni proces u Nišu

NIŠ

Predstavnici koalicije MORAMO u Nišu pokrenuće postupke u vezi sa svim neregularnostima koje su pratile izborni proces, kako bi sačuvali izbornu volju i svaki glas građana Niša.

Slaviša Dinić, predsednik GO Zajedno za Srbiju i kandidat za narodnog poslanika koalicije MORAMO, poručio je da su čitav izborni proces pratile brojne neregularnosti, od samog sakupljanja potpisa, pa sve do zaključivanja izbora.

Dinić je podsetio da dok je SNS u najveće sakupljao potpise za parlamentarnu listu, predstavnicima opozicije bilo je onemogućeno da podnesu zahteve.

On je dodao da su na dan održavanja izbora pojedini članovi biračkih odbora ispred vladajućih partija insistirali da ostali članovi napuste biračka mesta i ne prisustvuju brojanju.

„Čak je išlo i do toga, da u Merošini, članovima naše koalicije pretili da će im paliti kuće“, kazao je Dinić.

On je istakao da se Gradska izborna komisija na sve načine trudi da odugovlači i onemogući uvid u biračke spiskove sa biračkih mesta 23 i 24 u Opštini Pantelej.

„Osnovano sumnjamo da je na tim biračkim mestima bilo zloupotreba“, naglasio je Dinić.

Dragana Milutinović, advokatica i kandidatkinja za narodnu poslanicu koalicije MORAMO, kazala je da očekuje informaciju Gradske izborne komisije zbog čega je onemogućeno da se izvrši uvid u izborni materijal.

„Sve to dovodi u sumnju da je bilo nepravilnosti na biračkim mestima na kojima nam se onemogućava uvid u izborni materijal i da neko vrlo tendenciozno pokušava da spreči utvrđivanje tih neregularnosti na izbornim mestima 23 i 24 u Opštini Pantelej. Na izbornom mestu 23 poništeni su izbori za predsednika i ima primedbi i prigovora, dok isti zapisnik za parlamentarne izbore sačinjen je tako da nema prigovora, pa mi želimo da utvrdimo šta je u izbornom materijalu“, poručila je Milutinović.

Veliki problem su bili i „fantomski birači“, odnosno prijavljeni glasači na adresama na kojima nikada nisu živeli.

„Dobili smo ovlašćenja od građana da pokrenemo postupke i utvrdimo ko je ta lica prijavio, kakvo svojstvo imaju i sa kojim statusom su na njihovoj adresi. Takvih slučajeva ima mnogo na teritoriji Niša, u svim gradskim opštinama“, istakla je Dragana Milutinović.

Niko nema pravo da prekraja izbornu volju građana, zato MORAMO da odbranimo svaki glas!

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare