Broj pregleda u niškim kovid ambulantama značajno je smanjen

NIŠ

Broj pregleda u niškim kovid ambulantama značajno je smanjen, kaže direktor Doma zdravlja profesor dr Milorad Jerkan. On dodaje da je procenat obolelih do 20 godina oko dva odsto, što nas ohrabruje pred polazak u školu.

                           Pre skoro mesec dana, tačnije 13. jula u dve kovid ambulante obavljeno je 564 pregleda. Tada je od ukupnog broja bilo 60 odsto prvih pregleda. Devetog avgusta, na prvi pregled javilo se 44 pacijenta, a ukupno je pregledano 94.

                          “ Brojke ohrabruju, ali to znači da ne sme doći do opuštanja, kaže direktor Doma zdravlja prof dr Milorad Jerkan. Broj pregledanih pacijenata do 20 godina je oko 2 odsto”, kaže Jerkan.

                            Direktor Doma zdravlja u Nišu naglašava da bi bilo dobro da deca krenu u školu, posebno oni najmlađi jer je to važan događaj u njihovom životu, a njima je potrebno da se upoznaju sa vršnjacima, da se druže in a taj način socijalizuju.

                            Jerkan naglašava da je Dom zdravlja otvoren za sve nekovid pacijente, i da svi hitni slučajevi moraju biti pregledani. Pandemija korone doprinela je povećanju broja onih koji imaju psihičke smetnje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare