Broj pozitivnih na koronu raste a Narodni muzej poziva na otvaranje izložbe

LESKOVAC

U Leskovcu broj pozitivnih na koronu raste a sve su veće gužve ispred Kovid ambulante, što ne sprečava Narodni muzej da poziva na otvaranje izložbe u svojoj galeriji.

Dakle, u utorak 10. novembra 2020. godine u Galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu biće otvorena izložba radova mladog umetničkog stvaraoca koji se krije iza alijasa Mili2nd. Početak manifestacije je u 19 časova, navodi se u pozivu iz muzeja.

Audiovizuelna izložba predstavlja novi i drugačiji vid konceptualne umetnosti, gde autor putem scena instaliranih u piramidama prikazuje priče koje su uticale na njegov razvoj kao umetnika. Korišćenjem instalacija koje su sa spoljne strane ogledalo, dok je u njima video, umetnik poziva posmatrača da se identifikuje sa njegovom pričom, da je vidi, čuje i doživi lično, jer smo, kako sam kaže svi deo njegove priče.

Mili2nd je rođen u Smederevu 1998. godine. Tokom školovanja u u Beogradu, njegov film “Ne plaši se” odneo je pobedu na Olimpijadi kulture u Beogradu u kategoriji film i bio je izabran kao najbolji film u okviru konkursa “Moje kreativno JA” organizovanog od strane Telenora i Kosmopolitan Magazina. Svoje srednje obrazovanje nastavlja u u Kaliforniji, SAD, gde i maturira. Školovanje je nastavio na Santa Monika koledžu, na smeru filmska produkcija. Poznat je po kratkim video formama u kojima eksperimentiše kombinovanjem zvukova, a koje su dostupne na društvenim mrežama.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Melanija
Melanija
3 godine pre

Zloglasna gospođa direktorka muzeja nastavlja da urušava tu instituciju, pritom namerno ugrožavajući zdravlje sugrađana. Misli da je veća od boga. Koronka kuca na svačija vrata, gospođo. Hitna smena, neka stane ovo ludilo.

Marko
Marko
3 godine pre

Ma kakva korona, to očigledno ne postoji. Čim direktorka muzeja to javno poriče, bez obzira na gradonačelnikova upozorenja, niko od nas ne treba da se pridržava pravila. Pa oni valjda znaju kako stoje stvari, da ima stvarno zaraženih, ne bi pozivali na otvaranje i ne bi pravili radionice sa 20-30 ljudi u muzeju. Bravo za direktorku buntovnicu!

Nada
Nada
3 godine pre

Tamo mozga nema, počev od obezbedjenja pa do direktora, svi.