Brnabić u Vladičinom Hanu

VLADIČIN HAN


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je danas u Vladičinom Hanu pogon fabrike koja šije zaštitne maske.

Ona je zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem obišla ovu opštinu.

Za izgradnju novog vrtića u ovoj opštini izdvojeno je ukupno približno 30 miliona dinara, pri čemu je Ministarstvo privrede učestvovalo sa 21 milion, a opština Vladičin Han devet miliona dinara.

Brnabić je najavila dalja ulaganja u ovu opštinu i dodala da će sa predstavnicima opštine razgovarala o rešavanju problema vodosnabdevanja u visinskim delovima grada i udaljenim mesnim zajednicama, kao i o smanjenju trenda nezaposlenosti.

Ocenila je da je u toj oblasti dosta urađeno u prethodnom periodui apostrofirala da je otvaranjem fabrike „Teklas“ i izgradnjom Koridora 10 nezaposlenost sa 30 smanjena na 13 posto i obećala da će Vlada Srbije, zajedno sa opštinom, raditi na pružanju podrške malim i srednjim preduzećima.

Ružić je najavio dogradnju vrtića “Zvončica” za smeštaj još četrdesetoro dece, jer se u Hanu na listi čekanja, u ovom trenutku, nalazi 110 mališana.

Ocenio je da je “to lepa vest za Vladičin Han” za koji kaže da je “nekada važio za siromašnu opštinu, a sada je nosilac razvoja u Pčinjskom okrugu”.

Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović rekao je da su Vlada i resorno ministarstvo u prethodnom periodu za ukupno 22 projekta u Pčinjskom okrugu investirali približno 880 miliona dinara.

On je rekao i da je u opštinu Vladičin Han uloženo 120 miliona dinara za razne projekte i da je polovinu sredstava obezbedila je lokalna samouprava.

On je naglasio da je Vladičin Han mnogo toga uradio na razvoju svoje sredine, smanjenju nezaposlenosti, izgradnji putne infrastrukture i da će zbog toga i dalje imati podršku kakvu zaslužuje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare