Brnabić na pitanja JUGpressa o tome ko će biti u Zajednici srpskih opština i pasivizaciji Koordinacionog tela za jug Srbije

LEBANE-MEDVEĐA-BUJANOVAC-PREŠEVO

Premijerka Srbije Ana Brnabić nije danas odgovorila na pitanje novinarke Regionalne informativne agencije JUGpress šta će tačno obuhvatati Zajednica srpskih opština, i da li će obuhvatiti sve opštine u kojima živi srpska većina ili će to ipak biti samo sever Kosova.

“Ne bih se ja bavila time, ne bih svakako na ovom mestu i na ovaj dan, zato što šta god ja da kažem neko će uzeti to i zloupotrebiti”, rekla je Ana Brnabić i dodala da je upravljački tim taj koji treba da definiše te stvari.

“Ono što je meni zanimljivo sada je koliko je Priština i albanski političari u Prištini krenuli da prete svojim dojučerašnjim partnerima. Otvoreno i nedvosmisleno da prete svima onima koji su ih stvarali, ljuljali i podržavali, koji od njih danas traže da poštuju potpisane sporazume. Sada smo videli i otvorenu pretnju, tako da je to sada zanimljiv razvoj događaja”, zaključila je Ana.

Na naše drugo pitanje zašto je u prethodnih 10 godina pasivizirano Koordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu, uz podsećanje da je i ona radila u njemu , Brnabićeva je negirala da je pasivizirano i naglasila da radi kao što je i radilo.

“Ima budžet, daje podršku mikro, malim i srednjim preduzećima, podršku u obrazovanju, takođe obrazovnom sistemu generalno. Radi dosta sa mladima, sa Nacionalnim savetima albanske nacionalne manjine, pa na kraju krajeva i sada sa ovim problemima i izazovima koje ima zato što Nacionalni savet albanske nacionalne manjine nije formiran u predviđenom zakonskom roku nakon izbora”, rekla je Ana Brnabić i dodala da je u prilično redovnom kontaktu sa Koordinacionim telom za Preševo, Bujanovac i Medveđu i da jako dobro sarađuje sa partnerima kao što je, pre svega, Misija OEBS-a u Republici Srbiji”.

Ona je prokomentarisala opasku novinarke JUGpressa da je dobro sto je vlast najzad rešila i da uradi nešto za ljude na jugu Srbije.

Brnabić je optužila novinarku JUGpressa da nije “dobronamerna” i dodala kako zna da ona (novinarka) “ima sve informacije ” i da je “profesionalac”.

Nabrojala je više investicija koje su ostvarene al u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare