Brinuti o sebi nije sebično

NIŠ

   Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra Niš, u saradnji sa Savezom studenata Univerziteta u Nišu, u ponedeljak 11. oktobra organizuje Sajam mentalnog zdravlja. Umesto u dvorištu, zbog moguće kiše, Sajam će biti održan u holu Univerziteta od 16 do 19 sati.  Ove godine tema je psihološki imunitet.

         Deveti put zaredom volonteri Psihološkog savetovališta SKC-a organizuju Sajam mentalnog zdravlja. Posebna pažnja ovog puta usmerena je ka razvoju i očuvanju psihološkog imuniteta.

         Pitanja kojima će se naši psiholozi posebno posvetiti su  šta sve može ugroziti psihološki imunitet i šta je važno za njegovo očuvanje, kakvu ulogu u zaštiti psihološkog imuniteta imaju mehanizmi odbrane i na koji način se možemo lakše boriti sa stresom, šta podrazumeva briga o sebi i kako ona doprinosi psihološkom imunitetu, koji je značaj umetnosti i kreativnosti po pitanju mentalnog zdravlja i šta su psihološko savetovanje i psihoterapija i kako doprinose razvoju psihološkog imuniteta?

        Ovogodišnji sajam je nova prilika da se građani detaljnije informišu o tome gde mogu pronaći psihološku podršku i kako da u teškim situacijama budu podrška i sebi i drugima.

       Iz Savetovališta najavljuju da posetioce na štandovima očekuje puno materijala i interaktivnih testova i zadataka. Sajam je otvoren za sve zainteresovane, a ulaz je besplatan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare