Briga o psima lutalicama u naselju „Dubočica“

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prokomentarisao je činjenicu da u naselju „Dubočica“ postoje i psi lutalice.

„Firma „Komunalac“ je napravila tri kućice za te pse. Oni su sterilisani i obeleženi. Obezbedili smo im i činije i hranu, da ne budu to one rezličite šerpice koje donose građani i deca koji ih ovde čuvaju i hrane. Želimo da damo doprinos očuvanju životne sredine, ali i zaštiti životinja. Pr i tome gledamo i da ti psi budu sterilisani, kako bi smanjili intenzitet agresivnosti kod njih.“

Direktor JKP „Komunalac“ Vladimir Sinadinović je kazao da se drugu godini zaredom raspisuje javna nabavka za sterilizaciju i čipovanje napuštenih životinja.

„Vrednost nabavke iznosi milion dinara sa PDV-om. Prethodne godine smo sterilisali i čipovali isključivo napuštene životinje i bilo je 70-ak takvih slučajeva. Ove godine ideja je da pored napuštenih to budu i vlasnički psi. Uskoroćemo zamoliti naše sugrađane koji nisu u finansijskoj mogućnosti da sterilišu svoje kućne ljubimce to učine na račun Grada Leskovca.“ (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Koce arminikaš
Koce arminikaš
1 mesec pre

I onda ti isti psi napadaju u čoporu vlasničke pse kada idemo u šetnju a naši psi moraju da nose korpe jer će vlasnici u suprotnom da budu kažnjeni finansijski.
Umesto da seljaci imaju obavezu da čipuju i vakcinišu svoje pse oni ih dovode u grad i puštaju a onda Mesko sa njegovim podguznim mušicama izigravaju majke Terezije i Bude.Neka svi budu odgovorni i neka vakcinišu i čipuju svoje pse pa neće imati nikakvih problema a ko hoće neka čuva svog psa a ne ničiji psi koji mogu da naprave problem ljudima koji imaju vlasničke pse.Dok odem sa jednog na drugi kraj grada napadnu nas pet čopora minimum.Ovde je.. lud zbunjenog kao i za sve ostalo i ovoj državi.

kad se hoće
kad se hoće
1 mesec pre

Sve dok imamo direktore bez moralnih načela, sa prioritetima poredjanim u ličnom, a ne javnom interesu, dotle će nam biti loše. Pravi direktor bi znao kako da zaustavi izbacivanje pasa na ulicu. Ali, ovaj ne talasa. Što da se zameri. Pa da ga prijave za njegova nedela. Mnogo treba da si čist, pa da sečeš sve odreda. Ovakve direktore izluđuju pošteni. Pa nisi seo da budeš pošten direktor, nego sposoban da otmeš, da stekneš što više za sebe i oko tebe, političare i pajtose da namiriš. Građani ih ne zanimaju.
Sve je rešivo. Kad se hoće. Al se neće.