Bratislav Zdravković opet izabran za predsednika Udruženja penzionera

LESKOVAC

U Udruženju penzionera grada Leskovca održana je izborna Skupština na kojoj je 150 članova izabralo novo rukovodstvo.

Bratislav Zdravković je dobio poverenje i još jedan predsednički mandat, dok će u narednom periodu funkciju potpredsednika obavljati Dragan Dinić. Sekretar će biti Nikola Vuksanović, a izabrani su i novi Izvršni i Nadzorni odbor.

Predsednik Zdrvaković kaže da je veliki broj penzionera bio uključen u izborni proces, jer su pre toga bili održani i izbori u 105 mesnih odbora.

„Jedan od prvih planova rukovodstva je rad na omasovljenju udruženja. Mi imamo oko 17.000 članova, a nadamo se da ćemo do kraja našeg mandata taj broj uvećati na 20.000. Naš drugi glavni zadatak je nastavak na druženju između penzionera kroz naše sekcije i klubove. Kad kažem na druženje, mislim na posete srodnim udruženjima u Srbiji, ali i u Makedoniji, Bugarskoj i Republici Srpskoj. Planiramo i nastavak naših već tradicionalnih manifestacija, kao što Festival folklora. Neće izostati ni socijalni momenat, jer mi prikupljenu članarinu trošimo tako što podelimo penzionerima sa slabijim primanjima. I ove godine ćemo oko šest miliona podeliti kroz potvrde za kupovinu robe u nekom trgovinskom lancu. Ukupno 4000 penzionera će dobiti po 1500 dinara namenjenih za tu svrhu.“

Zdravković napominje i da se sve novčane transakcije udruženja obavljaju isključivo preko računa, od prikupljanja članarine, do podele i raznih plaćanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare