Božićni koncert ansambla “Branko”

NIŠ

Sa blagoslovom  Episkopa niškog  Arsenija,  u Nišu je održan tradicionalni petnaesti po redu “Božićni koncert” NCPD “Branko”, kao svojevrstan poklon Nišlijama od Eparhije niške,

Uprave Sabornog hrama i domaćina izvođača, za najradosniji praznik. Sala Svetosavskog doma bila je mala, da primi sve one koji su danima nestrpljivo čekali ovaj poseban muzički i duhovni događaj, a prvi je goste pozdravio Vladika niški Arsenije čestitajući im praznik.

               Niška publika imala je priliku, da pored srpskih, čuje kompozicije, poznatih svetskih autora, duhovne i svetovne muzike. Srpske, ruske, ukrajinske, pesme iz Venecuele, francuske, španske, anglikanske božićne, duhovne i svetovne kompozicije, akapela i uz pratnju Kamernog orkestra „Branko“, oduševile su prisutne u sali Svetosavskog doma.

               Muzički zrelo izvođenje zahtevnih kompozicija, pevača oba hora, “malog” na čelu sa dirigentom Jovanom Mikić i “velikog” pod dirigentskom palicom Sare Cincarević, kao i vrlo dobrih vokalnih solista, potpuno opravdavaju postojanje “Družine”, kao i zaslužena, domaća i svetska priznanja.

                Praznično, svečarsko raspoloženje, upotpunio je scenski prikaz rođenja Sina Gospodnjeg u izvođenju Dečjeg dramskog ansambla “Branko“ pod rukovodstvom Suzane Milovanović, kao i nastup Crkveno-folklornog ansambla „Branko“ u koreografiji Vladice Janoševića.

               Ni ovaj praznik nije mogao da prođe bez zasluženih priznanja-zahvalnica,  Arhijerejskih gramata, onima koji su nesebično pomogli rad NCPD „Branko“.

                Takođe, sveštenik u penziji protojerej–stavrofor Vlajko Grabež upisao se red počasnih članova NCPD „Branko“.

                 Koncertu  su prisustvovale  brojne ličnosti iz javnog života grada Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare