“Borini” gimnazijalci iz Niša jedini iz Evrope na takmičenju u Kini

NIŠ

Kompanija “Eko lim” , koju su osnovali učenici prvog razreda niške gimnazije “Bora Stanković”, biće jedini tim iz Evrope na medjunarodnom poslovnom takmičenju koje se ove godine održava u Kini. Ovi mladi gimnazijalci puni kreativnih ideja su nakon pobede na regionalnom takmičenju i osvajanju trečeg mesta na nacionalnom takmičenju sada krenuli sa osvjanjem sveta. Profesorka geografije Ana Ivić Veljković koja je njihov mentor naglašava da je ovo neverovatan uspeh za ove mlade ljude i vetar u leđa da nastave da ostvaruju svoje ideje. Ona dodaje da je poslovni izazov počeo i trajaće do 20.avgusta kada će organizatori takmičenja proglesiti pobednike.                             “Takmičenje se odvija onlajn i učesnici će dobijati zadatke koje će timski rešavati. Radi se o četiri zadataka koja će dobiti za ovih mesec dana koliko traje takmičenje. Takmičenje u poslovnom izazovu zahteva inovativnost u rešavanju zadatih problema, poput poslovnog izazova na kome su učenici učestovali decembra prošle godine i imali zadatak da reše odredjenu klimatsku promenu”, kazala je Ana Ivić Veljković.

                           Niške gimnazijalce na ovom takmičenju očekuje jaka konkurencija, ali su oni do sada pokazali da su spremni da odgovore svakom izazovu.

                            “Osim zemlje domaćina, Kine,  biće tu i predstavnika Japana, Indonezije i dugih azijskih zemalja, kao i Azerbejdžana i Gruzije”, dodala je Veljković.

                            Solarni panel napravljen od limenki izazvao je veliko interesovanje javnosti, a o mladim niškim gimnazijalcima koji su svojim radom pokazali da brinu o zaštiti životne okoline, pisali su i inostrani časopisi. Bilo je to dovoljno da organizacija Dostignuća mladih stane iza njih i ponudi im da se pojave na takmičenju u Kini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare