Borcima omogućeni pregledi bez čekanja

NIŠ

U Gradskoj kući u Nišu  danas je potpisan sporazum kojim se omogućava brža I kvalitetnija  zdravstvena zaštita boraca I učesnika ratova 90-ih godina I njihovih porodica. . Ugovor su potpisali  gradonačelnik Niša Darko Bulatović I sve zdravstvene ustanove u Nišu.  

“ Svi oni koji su u prilici da mogu da koriste zdravstvene usluge, koristiće ih preko Centra za cocijalni rad koji će voditi evidenciju, uz karticu koju će borci posedovati. Na ovaj način imaće mogućnost adekvatnijeg, bržeg, prioritetnijeg pristupa svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Grada Niša” istakao je Darko Bulatović.

Sporazum je potpisan sa ustanovama ,primarne i sekundarne zdravstene zaštite,među kojima su Dom zdravlja,Klinički centar,Institut za javno zdravlje,Stomatološka klinika.

“Svi pacijenti iz kategorije boraca će moći da se obrate nama pojedinačno I mi ćemo rešavat njihove problem brže, promptnije. Na ovaj način I Grad Niš ali I svi mi želimo da se zahvalimo svim tim ljudima na učešću I doprinosu koji su dali u ratovima”, rekao je prof. dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš.

“Mi smo prepoznali ovu grupu ljudi koji su dali veliki doprinos odbrani Srbije I srpstva, I drago mi je da ustanova na čijem sam čelu može da uđe u ovaj system, da je prepoznala ovaj problem I ljude I da ćemo moći da ih tretiramo kao prioritetnu grupu” dodao je prof. dr Miodrag Stojanović, director Instituta za javno zdravlje Niš.

Kako kažu borci Niš  je jedini grad u Srbiji u kome je postignut dogovor da učesnici ratova odlaze na preglede bez čekanja i zakazivanja.

“Ovo je veliki korak. Jedini smo u Srbiji koji su sa lokalnom samoupravom postigli dogovor da boric budu prioritetni u pregledima u svim zdravstvenim ustanovama I da mogu bez zakazivanja I čekanja da obave zdravstvene preglede”, rekao je predsednik udruženja boraca “Oko sokolovo” Dejan Veličković.

Pored direktora ovih ustanova potpisivanju su prisustvovali i predstavnici boračkih udruženja koji su pozitivno ocenili nameru grada da omogući prioritetno lečenje boraca i članova njihovih porodica.

U Nišu, prema navodima Veličkovića, žvi oko 6000 boraca. Da bi ostvarili ovo novoustanovljeno pravo oni će narednih dana moći da se obrate centru za socijalni rad da bi dobili kartice koje će im omogućiti brži pristup zdravstvenim službama I kako bi mogli da dobiju zdravstvene usluge na području grada.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека