BORBA ZA ŠEFA ODBORNIČKE GRUPE DS?

LESKOVAC

 

Današnja sednica Skupštine grada Leskovca počela je prepirkom dve najaktivnije odbornice opozicione DS, Jelene Spirić i Mirjane Perišić.

Na samom početku 32. sednice Skupštine grada, predsedavajući Milun Dinić pročitao je dopis Demokratske stranke u kome se kaže da je, zbog odlaska Ninoslava Stankovića sa mesta šefa odborničke grupe DS-a i njegovog priključenja pokretu „Levica“ Borislava Stefanovića, došlo do promena na čelu odborničke grupe ove stranke. U dokumentu se kaže da je ova odbornička grupa za predsednicu izabrala Jelenu Spirić, a zameniku predsednika Skupštine Diniću dostavljen je dokument sa pečatom DS-a i potpisom Jelene Spirić.

 

Mirjana Perisic

Zamenica šefa odborničke grupe Mirjana Perišić postaviila je pitanje Diniću na osnovu čega je pročitao ovo obaveštenje i da li je to u skladu sa Poslovnikom.

Jelena Spirić je obrazložila da se prema Poslovniku predsedniku Skupštine dostavlja samo obaveštenje, dok se potpisi dostavljaju samo prilikom konstituisanja odborničke grupe.

-Odoborička grupa je održana, i vi biste gospođo Perišić trebalo da znate šta se dešava u stranci i samoj Skupštini i molim vas da zadržite barem neko dostojanstvo, odgovorila je Jelena Spirić.

Obraćajući se sekretaru Skupštine grada Zoranu Vukašinoviću, Mijana Perišić je rekla:

-Molim vas da odgovorite da li je po Poslovniku ovo što ste dobili i danas izneli dva puta. Neću se obazirati na gospođicu Spirić.

-Molim odborničku grupu DS-a da u skladu sa Poslovnikom i članom 32. to sami rešite i, dostave Skupštini obaveštenje, mi smo samo izneli obaveštenje koje smo dobili od DS- a, rekao je Vukašinović.

Kako nezvanično saznajemo, nakon ostavke Ninoslava Stankovića na mestu šefa odborničke grupe, zamenica šefa Mirjana Perišić sazvala je juče sednicu odboričke grupe, ali  nije bilo kvoruma da se izglasa odluka o izvoru novog šefa odboričke grupe. Za novog šefa moralo bi da glasa pet odbornika, od osam koliko ima ova stranka, po Statutu stranke. Do izbora novog šefa jedini ovlašćeni predstavnik odborničke grupe DS-a je zamenik, odnosno Mirjana Perišić, objašnjavaju naši izvori.

Pretpostavka je da Jelena Spirić ima potpise nekih odbornika za svoj izbor, ali je pod znakom pitanja da li je njen izbor potpisalo pet odborika.

Inače, DS sada u Skupštini grada ima osam odbornika, dok ih je nakon konstituisanja Skupštine grada u ovom sazivu bilo 22. Odbornici DS-a su: Violeta Akeksić, Petra Đorđević, Slobodan Kocić, Mirjana Perišić, Miodrag Rakić Jelena Spirić i Miroslav Stojanović. Bivši gradonačelnik Slobodan Kocić i Miodrag Mladenović ni jednom se nisu pojavili na sednicama Skupštine.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare