Bomba eksplodirala pod zemljom?

ZAGREB

Bomba u bespilotnoj vojnoj letelici koja se u četvrtak srušila u Zagrebu bila je teška do 120 kilograma i eksplodirala je ispod zemlje, javila je večeras Hrvatska radio-televizija (HRT), pozivajući se na izvore iz Ministarstva odbrane (MORH) koji tvrdi da bi posledice bile katastrofalne da je letelica udarila u asfalt ili beton.

U večerašnjem centralnom dnevniku HRT navodi kako “visoki izvor u MORH” tvrdi da je bomba nađena u letelici težine do 120 kilograma, ali da je udarila u meko tlo pa je eksplodirala ispod zemlje.

“Da je udarila u asfalt ili beton posledice bi bile katastrofalne”, objavio je HRT ocenu neimenovanog izvora iz MORH.

Najveći deo bespilotne vojne letelice sovjetske proizvodnje izvučen je jutros nakon što se u četvrtak srušila kod Studentskog doma na Savi.

Ministar odbrane Mario Banožić potvrdio je da su u krateru nađeni tragovi eksploziva i delovi aviobombe koji govore da nije reč o izviđačkoj letelici.

Agencija Hina navidi da je istraga u toku, a da su se ranije danas u medijima mogla čuti i suprotna mišljenja vojnih analitičara koji tvrde da nije bilo reč o aviobombi nego o eksploziji sistema za samouništenje opreme i podataka.

Hina navodi ocenu pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovsta Ivana Selaka koji tvrdi kako je “skoro siguran” danisu pronađeni fragmenti aviobombe jer “da je unutra bio eksploziv danas ne bi bilo pola krila studentskog doma”. 

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare