Bolji uslovi za stonotenisere Niša

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Stonoteniskog saveza Srbije i stonoteniser Aleksandar Karakašević obišli su obnovljenu salu Stonoteniskog doma u Nišu u ulici Branka Miljkovića. Renovirane prostorije Stonoteniskog doma obišli su i gradski većnik za sport Aleksandar Stojičić kao i v.d.direktora Sportskog centra Čair Branka Ranđelović. Prema njenim rečima u sali Stonoteniskog doma potpuno je promenjena rasveta, sve je okrečeno, promenjena sanitarija u toaletima, nabavljeni su novi stolovi,  nova podloga kao i ringovi su naručeni i stižu za sedam dana, završeni su i spoljašnji radovi na fasadi a na prozorima su stavljene folije kako bi prostor zadovoljio uslove da se u njemu igraju superligaški mečevi. Inače, Niš trenutno u stonomtenisu ima četri superligaša. Stonoteniski dom je renoviran u saradnji Grada Niša i Sportskog centra Čair.                  

“Svaka sala je izuzetno važna za naš sport  posebno kada se radi o Nišu. Nikada do sada Niš nije imao četiri ekipe u Superligi i to je potvrda da za ovaj sport ima nade. Mnogo veći problem je okupiti mladu decu da treniraju stonotenis jer imamo dovoljno sala ali nema dece i potrebno je raditi na tome. Moj plan je, ali i cilj, da okupimo decu od 8 do 12 godina i da  ceo stonitenis počne da se bazira na mladim igračima jer nam to nedostaje. Ta baza nam je važna i u naredne četiri godine moramo da skupimo što više dece i od tog kvaniteta napravimo kvalitet”, kazao je Aleksandar Karakašević.

                   Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski jako je važno i dobro to što Niš ima sedam stonoteniskih klubova i tri reprezentativca među osobama sa invaliditetom. To znači, kazala je ona, da za ovaj sport u nešem gradu ima budućnosti.

                   “Grad će se truditi da svake godine, ne samo kada se radi o stonotenisu već i o ostalim sportovima, ulaže u infrastrukturu da bi sportisti i deca koja treniraju imali adekvatne uslove za treninge. Sredstva za izgradnju sportskog terena ma kraju Mokranjčeve ulice su opredeljena i to su tražili naši sugrađani. Urađena je i rekonstrukcija dela ograde sportskog terena u naselju Nikola Tesla a naredne nedelje počinjemo rekonstrukciju  terena u naselju Branko Bjegović gde su građani tražili da dobiju golove, koševe, sportske  rekvizite koji su najneophodniji”, kazala je Sotirovski.

                   Ona je dodala da je ulaganje u sportsku infrastrukturnu nevidljivo za javnost ali je činjenica da Grad pomaže ne samo u novcu već i sa besplatnim terminima za treninge u gradskim halama i  na  bazenu, kako bi se što  više mališana bavilo sportom i sklonilo sa ulice.

                     “Niš  će već iduće godine aplicirati sa projektima prema Mnistarstvu sporta i očekujemo određena sredstva koja će biti uložena u sport, a planovi za narednu godinu sun am vrlo ambiciozni. Očekujemo da ih realizujemo a da nam u tome pomognu i sponzori koji se Gradu javljaju, a koji će nam pomoći da imamo što uređenije sportske terene”, dodala je Sotirovski.

                      Aleksandar Stojičić, gradski većnik, je istako da Niš ove godine ima četiri superligaša i da je njima na ovaj način omogućeno da treniraju u najboljim uslovima, dok je Branka Ranđelović, v.d. direktora Sportskog centra Čair dodala da je ovo, upravo iz tog razloga, pravi trenutak renoviranja Stonoteniskog doma.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare