Bolesne nastavnike nema ko da broji!

NIŠ

Kada je u svom jučerašnjem obraćanju javnosti, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla da je u osnovnim školama u Srbiji bolesno 39, a u srednjim 52 učenika, postalo je jasno da to samo doprinosi sveopštoj idili. „Škole su  najbezbednije mesto“, istaknuto je tom prilikom, a da bi romantičan odnos prema trenutnoj situaciji bio kompletan, nastavnici nisu ni pomenuti. Drugim rečima, bezbedno je zato što pojma nemamo šta se u školama dešava!, navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije koje potpisuje Jasna Janković, predsednica UNIJE SPRS.

„Koliko je zaposlenih zaraženo i na bolovanju zbog koronavirusa, koliko je u izolaciji… ovu vlast, čuli smo, ni najmanje ne zanima. Uprkos tome što škole popunjavaju upitnike i tabele, niko se brojkama ne bavi, a svakako ih niko ne analizira. O zamenama odsutnih, da i ne govorimo jer ih je nemoguće naći, čak i u uobičajenim zdravstvenim okolnostima.Dakle, u Srbiji se zaposleni u školama ne cene, slabo plaćaju, a u epidemiji se i ne broje!”- navodi se u saopštenju.

                          Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije insistira na valjanim i pravovremenim informacijama koje Ministarstvo prosvete ima jer ih škole svakodnevno dostavljaju školskim upravama.                          “Ponavljamo zahtev da naše koleginice i kolege sa dijagnozama podložnijim „Kovidu 19“, odmah nastave rad od kuće. I najvažnije, ako hoćete da bar jednom radite ozbiljno, testirajte! Čekati da se obrazovni sistem slomi, najlošije je što nam se može dogoditi, a izgleda da je to jedini scenario koju ova vlast ima”- navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare