Bolesna roda se oporavlja u stacionaru u Kamenici

NIŠ

   Članovi Udruženja ZOO Planet nalaze se još jednom na ozbiljnom zadataku kako bi pomogli povređenoj rodi koju su pronašli u Donjem Međurovu, mesto koje je u ovim krajevima poznato po ovim pticama prema kojima su meštani blagonakloni. Zadatak su uspešno obavili i roda se sada oporavlja u stacionaru u Kamenici pošto ju je pregledao veterinar.

   “Roda je pronađena ispod gnezda u Donjem Međurovu sva iznemogla i totalno nepokretna. Nema vidljivih povreda po telu, a sumnja se da je u pitanju neka bolest koja je prouzrokovala njenu iznemoglost”, napisali su iz Zoo Planeta na Fejsbuku.

   Navode da je pticu pregledao veterinar i prepisao joj terapiju, te da se oporavlja u stacionaru, gde o njoj brinu volonteri Zoo planeta. “Dobija svu neophodnu negu i zaštitu. Nadamo se da će biti dobro”, navode.

   Oni koji žele da pomognu rodi, ali i ostalim povređenim i napuštenim životinjama u Zoo Planetu, mogu donirati novac preko žiro računa Udruženja 105-22423-78 ili putem PayPala: zooplanet.nis@gmail.com

  Podsetimo, krajem januara meseca u Zoo kutku u Kamenici otvoren je stacionarni centar za smeštaj i brigu povređenih i napuštenih životinja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare