Bojnik pomaže učenicima i podržava omladinske inicijative

BOJNIK

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović rekao je za JUGpress da opština  finasira užinu za 170 učenika slabijeg materijalnog stanja .

 

“Od prvog do osmog razreda, ukupno 110 učenika u Bojniku i 60 u Kosančiću. Kriterijume su propisale škole, materijalna strana je u pitanju”, objašnjava Nenadović.

 

On je dodao da opština finasira I projekte koje podnesu mladi.

 

“ Mi smo sada  dva udruženja mladih iz Lapotinca i Donjeg Konjuvca podržali. Oni su imali akciju na sređivanju i čišćenju njihovih terena, postavljanja mreža iza golova, postavljanju rasvete oko krstova za Litije. I u Pridvorici je radilo udruženje, farbali su neke ograde i sređivali… Dobili su po 120, 150, 180.000 dinara”, objasnio je Nenadović.

 

On je dodeao da je opština spremna da podrži ovakve inicijative.

“Za sve one koji zainteresovani da se sami pokrenu mi smo uvek tu. Nekad je ranije bila akcija sakupite vi jedan dinar, mi ćemo da vam da mo jedan dinar. Sada kažem vi dajte jedan dinar, mi ćemo da vam damo pet! Daćemo mi i više, ali je poenta priče je da,  kada nešto čovek izdvoji sam, iz svog džepa i uloži, onda on to više vrednuje i čuva posle. Ne kao onaj pič teren koji smo napravili, postavili sijalice, on je uništen već  trideset posto .

Kao čoveka i građanina me to nervira i uvek se pitam zašto to mora tako da se skrnavi. Teško je sagraditi, ali neko to gleda drugačije”, kaže Nenadović..

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare