Bojnik: Najveći problem izlivanje Puste reke, Pridvorica pretrpela najveću štetu

BOJNIK

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović kaže za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress da je u toj optinbi u vreme nedavnih nepogoda najveći probleme pričinilo izlivanje Puste reke a da je selo Pridvorica pretrpelo najveću štetu.

https://www.youtube.com/watch?v=pzNKT1-U7cA&list=UUGWY25h_0AB74HLrdmMk_Lg&index=2&ab_channel=agencijaJUGpress

“Poplave su se desile u noći između 10. i 11. januara i najveći problem je bio izlivanje Puste Reke nizvodno od Bojnika, u pravcu Pridvorice, Đinđuše, Lapotinca i Stuble. Pridvorica je pretrpela najveću štetu što se tiče plavljenja i tu je došlo i do prekida saobraćaja na regionalnom putu Bojnik-Leskovac”, rekao je Nenadović.

“Što se tiče štete na domovima ljudi, komisija je radila na terenu. Oko 40 kuća i stambenih prostorija je oštećeno, a što se tiče okućnicva, toga je bilo još i više”, objasnio je on.

” Mi smo iskoristili priliku i odradili smo jedan privremeni prelaz u MZ Konjuvce, što ljudi tamo nikad nisu imali. Taj prelaz će biti građanima od velike koristi, a biće izgrađen i novi most, jer je u toku izrada projekta. Odrađen je dobar deo onoga ono što je zadesilo Bojnik i što se tiče putne infrastrukture, mostova i kanala”, dodao je Nenadović.

Najveći problem je čišćenje korita Puste Reke u dužini od četiri kilometara nizvodno od Bojnika, ocenio je on.

” Sada je situacija redovna, ali i dalje otklanjamo posledice poplava. Nedelju dana posle te poplave smo imali još jednu manjeg intenziteta. Imamo garancije da će se ove godine odraditi i čišćenje još nekih kanala, zatim Đačkog potoka, Zlatske reke, Kameničke reke, odnosno vodotokova drugog reda. Nešto ćemo uraditi sopstvenim sredstvima, a probaćemo da dobijemo i pomoć države”, rekao je Nenadović za JUGpress.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare