Bojnik: Krivične prijave u Domu zdravlja

LESKOVAC

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv odgovornog lica Doma zdravlja u Bojniku, predsednika Upravnog odbora tog Doma zdravlja i još dva zaposlena u toj zdravstvenoj ustanovi  zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupoteba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

 

Sumnja se da su oni od juna 2012. do juna 2015. godine sačinjavali fiktivne naloge za službena putovanja upisujući neistinite podatke koje su zatim overavali svojim potpisima, a na osnovu kojih je izvršena isplata novčanih naknada čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od 250.627 dinara, a oštetili Republički fond zdravstvenog osiguranja, navodi policija.

 

Osumnjičeno odovorno lice Doma zdravlja tereti se da je od januara 2014. do juna 2015. godine potpisivao spisak za isplatu prevoza za svaki mesec pojedinačno na osnovu kojeg je vršena isplata naknade troškove prevoza za dolazak na rad i povratak sa rada za sedam  radnika koji na ovu naknadu nisu imali pravo i za tri radnika kojima je uplaćivana u većem iznosu nego za iznos na koji su imali pravo.

 

Na ovaj način je Republički fond zdravstvenog osiguranja, filijala Leskovac, oštećen za iznos od 532.706,00 dinara, jer je ova sredstva refundirao Domu zdravlja.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare