Bojan Gajić novi energetski menadžer grada Niša, sednica Gradskog veća bez kvoruma

NIŠ

Današnja sednica Gradskog veća grada Niša zbog nedostatka kvoruma održana je telefonskim putem i na njoj je usvojeno rešenje o imenovanju  novog energetskog menadžera Bojana Gajića, diplomiranog inženjera mašinstva. Gajić je već radio na poziciji energetskog menadžera u Knjaževcu, a bio je i šef odseka za komunalne poslove i energetiku u Sekretarijatu za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Kako se navodi u saopštenju o imenovanju energetski menadžer grada Niša se imenuje na period od četiri godine i obavlja poslove propisane Zakonom o efikasnom korišćenju energije i Pravilnikom o uslovima za imenovanje energetskih menadžera u organima jedinica lokalne samouprave.

U saopštenju su navedeni i poslovi koje će energetski menadžer obavljati a to su : prikupljanje i analizira podatke o načinu korišćenja energije obveznika sistema; priprema programe i planove iz člana 6. stav 1. tač. 4) i 5) navedenog zakona; predlaganje mera koje doprinose efikasnom korišćenju energije i učestvuje u njihovoj realizaciji; staranje se o pripremi godišnjeg izveštaja iz člana 18. stav 1. tačka 6) navedenog zakona; preduzima i druge aktivnosti i mere propisane zakonom.

Sredstva za finansiranje rada energetskog menadžera obezbeđuju se u budžetu grada Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare