Boban Džunić novi predsednik niškog parlamenta

NIŠ

 Boban Džunić je novi predsednik Skupštine grada Niša, odluka je odbornika u novom sazivu gradskog parlamenta. Za njegov izbor glasalo je 54 od ukupno 59 odbornika, četiri su bila protiv, a jedan je bio nevažeći listić.

                          Odbornici Skupštine grada su za sekretara Skupštine izabrali Ružicu Djordjević, koja se i do sada nalazila na toj funkciji.

                               Zamenik predsednika Skupštine grada Niša nije izabran jer nije bilo predloga odobrnika za to.

                                Novoizabrani predsednik Skupštine grada obećao je “marljiv i težak rad, sinergiju zakonodavne i izvršne vlasti i otvorenost Skupštine grada za sve gradjane Niša”.

                             “Mi želimo da gradimo, a ne da rušimo, da povezujemo, a ne da razdvajamo, da projektima i predanim radom doprinosimo bržem razvoju našeg grada”, izjavio je Džunić.

                               On se zahvalio Srpskoj naprednoj stranci, a pre svega predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju.

                              Na pitanje novinara o tome sa kim će u Nišu formirati vlast Džunić će, je po završenoj konstitutivnoj sednici, rekao da je SNS u ovom momentu na vlasti sa SPS-om i i sa svim onim partijama sa kojima pregovara.

                              “Nakon sutrašnjeg dana imaćemo komletnu konstalaciju snaga u ovom skupštinskom domu”, izjavio je Džunić.

                             Kao novizabrani predsednik Supštine grada Džunić je za sutra zakazao novu sednicu gradskog parlamenta na kojoj će biti izabran gradonačelnik Niša i članovi Gradskog veća.

                         Bobam Džunić je Rođen 23.februara 1968. godine. Pravni fakultet je završio u Nišu. Ima položen pravosudni ispit i specijalizaciju iz oblasti krivičnog prava.

Radnu karijeru je otpočeo je u preduzeću “Multikomerc” DOO, koje je osnovao. Radio je i kao advokat. Bio je direktor niške Elektrodistribucije i predsednik GO Palilula.

Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke u Nišu.

                         O izboru novog gradonačelnika i Gradskog veća odlučivaće 61 odbornik od kojih su 47 sa liste “Aleksandar Vučić-za našu decu”, šest odbornika  je sa liste “Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma”, četiri sa liste  “Niš moj grad-Dragoslav Ćirković”, tri sa liste “Aleksandar Šapić-Pobeda za Niš” i jedan sa liste “Ruska stranka-Milan Krstić”.

                           Odbornike je danas ispred zgrade Oficirskog doma u kojoj je održana sednica sačekalo desetak pristalica Srpskog pekreta Dveri.

                           Oni su odbornike dočekivali povicima “Ua lopovi” i zvižducima, a ispred ulaza su postavili papirne fotokopije novčanica evra. Odbornicima su dovikivali da ih pokupe kako bi sebi kupili nova odela.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare