Blagojević: Zavejano 800 ljudi

CRNA TRAVA

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević rekao je danas za JUGpress da je situacija u toj opštini i dalje loša i da trenutnon duva jak vetar koji pravi smetove i otežava čišćenje puteva i da ej zavejano oko osamsto ljudi.

„ Čistimo  lokalne puteve, ali veliki je sneg, ne može da se ide brzo, pa to ide polako“, rekao je Blagojević.

 On je rekao i da je visina snega u ovoj opštini u proseku jedan metar ali i da ima smetova koji su visoki preko dva metra.

„Zavejano je osamsto stanovnika, Tri stotine kilometara lokalnih puta je neprohodno plus sto kilometara opštinskih“, rekao je Blagojević.

On je rekao da je „pozitivno“ što ima struje i telefonskih veza.

„Državni putevi su prohodni, do Crne Trave može da se dođe, prema Ruplju i Predejanu je takođe prohodno, kao i Sastav Reka i do graničnog prelaza sa Bugarskom „, kaže Blagojević.

Mehanizacije u ljudi za čišćenje snega ima dovoljno ali je ali je veliki sneg  pa mašine ne mogu da ga gaze, objašnjava Blagojević. „ Zato moramo da angažujemo dodatnu mehanizaciju, guseničare. I dalje je nevreme veliko, duva vetar, pravi smetove i probleme, temperatura je -8 stepeni. Sneg je prestao da pada“, prkazuje situaciju na terenu Blagojević.(

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare