Blagojević i Bodrožić dobili nagrade za novinarsku hrabrost

BEOGRAD-NIŠ-KIKINDA
(Televizija N1)

Predrag Blagojević urednik portala “Južne vesti” i Željko Bodrožić glavni urednik Kikindskih novina, dobitnici su nagrade “Stanislav Staša Marinković”, koju povodom 21. rođendana dnevni list “Danas” dodeljuje tradicionalno za novinarsku hrabrost.

Žiri je naveo da je ovu odluku doneo jednoglasno, istakavši u obrazloženju da su pritisci vlasti na lokalne medije u protekloj godini kulminirali, te da su dobitnici nagrada sa svojim redakcijama pokazali istrajnost u borbi za opstanak novinarske profesije.

“Ja ne znam šta mi je veća čast, da li to od koga sam dobio, medij od koga sam dobio, kad vidim ko su članovi žirija, kad vidim ko su prethodni dobitnici… Čovek sa kojim delima, sa kojim sam zapravo dobio nagradu”, kaže Predrag Blagojević, urednik portala Južne vesti.

“Verujem i da će ova nagrada podstaći i druge ljude u lokalu, u manjim gradovima, da uzmu stvar u svoje ruke, da osnivaju medije, da pišu o onome što se dešava u njihovoj sredini, jer to je jedini lek za današnje stanje”, navodi Željko Bodrožić, glavni urednik Kikindskih novina.

Nagrada “Nikola Burzan” pripala je dugogodišnjoj dopisnici lista “Danas” iz Niša, Zorici Miladinović, koja kaže da je nagradom počastvovana.

“Takođe mi je drago što se ovakve nagrade dele danas u Srbiji u kojoj znamo da postoji priličan medijski mrak, cenzura, autocenzura, komercijalna, politička i svaka druga kontrola i ovo je čini mi se nekakvo svetlo na kraju tunela, ukoliko tog svetla uopšte ima”, kaže Zorica Miladinović.

Svečana dodela nagrada u redakciji dnevnog lsita Danas završena je uručenjem povelja prijateljima lista, koja se dodeljuje od 2003. godine. Dobitnici su Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, Milan Antonijević (JUKOM) i Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

(Foto Blagojević Južne vesti)

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Kikinda
Kikinda
6 godine pre

Nazalost,u manjim sredinama kao sto je varosica Kikinda,sem Bodrozica i Ludajica sa kolumnama(nazalost nema vise),niko ne sme da pise i otkriva sta se sve mulja i ko mulja.Od rada na crno do pronevere javnog novca…
Ucenama i plasenjem su uspeli da svima “zapuse” usta. Bodrozic prolazi golgotu zbog Istine koja se tice svih nas.