“Bivoda“ osvaja nova tržišta, a od lokalne samouprave ni podrška ni saradnja

BUJANOVAC

 

Bujanovačka fabrika vode i sokova „Bivoda“ ove godine će, po prvi put, plasirati svoje proizvode na tržište Makedonije, a planira se izlazak i na grčko tržište.

U izjavi za JUGPress, direktor „Bivode“ Nenad Zafirović kaže da je sa makedonskom firmom iz Skoplja nedavno potpisan višegodišnji ugovor o saradnji, a da se intenzivno priprema izlazak na tržište Grčke, koji treba očekivati u drugoj polovini godine.

U „Bivodi“ su, kako kaže Zafirović, životno zainteresovani za saradnju sa svima u regionu, pa pored stranih tržišta, kao posebno značajno izdvaja i tržište Kosova i metohije, na koje,  bar do sada, ova firma nije imala značajniji plasman svojih proizvoda.

„Nama je tržište KiM interesantno zbog toga što nam je blizu. Ostvarili smo određene kontakte na sajmu u Prištini pa očekujem da će u skorijoj budućnosti trenutno „stidljivu“ saradnju samo sa kosovskim pomoravljem zameniti mnogo značajniji poslovni aranžman na tim prostorima“, dodao je Zafirović.

Kaže da se „Bivoda“, sa stotinu zaposlenih, može uvrstiti u najveće privredne subjekte u opštini, ali da od opštinske administracije ne dobija ni podršku niti bilo kakav vid saradnje.

„Krajnje smo nezadovoljni odnosom lokalne samouprave, ne samo prema nama, već prema celokupnom realnom sektoru u opštini. Između privrednih subjekata i lokalne samouprave je jaz, samo zbog njihovog problematičnog i ignorantskog odnosa prema privredi“, ističe Zafirović.

„Bivoda“ je, kaže direktor, firma koja napreduje – osvaja nova tržišta, širi asortiman proizvoda, sa prosečnom platom zaposlenih od oko 47.000 dinara, što je na nivou republičkog proseka, i koja pritom uplaćuje pozamašna sredstva u opštinski budžet – tri miliona dinara na mesečnom nivou na ime poreza.

„I svi vide da rastemo i napredujemo, svi nude saradnju i podršku, osim onih koji bi to prvi trebalo da urade – osim lokalne samouprave“, ističe Zafirović.

Bujanovački privrednici izostanak saradnje sa opštinskim vlastima pokušavaju da nadomeste udruživanjem u Klub privrednika, čije je osnivanje, krajem prošle godine, inicirao narodni poslanik i šef opštinskog odbora SNS-a Nenad Mitrović. Predsednik opštine Šaip Kamberi je ovu inicijativu okarakterisao kao pokušaj stvaranja paralelnih vlasti u Bujanovcu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare