Bitka za Vlasinu pokrenula peticiji za očuvanje vodotokova

VLASOTINCE

Neformalna grupa građana Bitka za Vlasinu, danas je podnela Peticiju za dodatno i potpuno očuvanje opštinskih vodotokova od štetnog uticaja malih hidroelektrana!

Zvanično overena i zavedena Peticija predata je na uvid i dalje razmatranje za hitno postupanje po službenoj dužnosti:

  • Skupštini opštine Vlasotince
  • Predsedniku opštine i po Statutu opštine ujedno i nosiocu funkcije predsednika opštinskog veća
  • Opštinskom veću
  • Opštinskoj upravi, odnosno, nadležnom Odeljenju za urbanizam, privredu, zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne poslove

Peticija je direktno povezana sa Odlukom SO Vlasotince od 18. marta 2021. godine, donetom na Inicijativu Bitke za Vlasinu, a kojom se zabranjuje izgradnja derivacionih minihidroelektrana u rekama i rečicama opštine Vlasotince i pre svega se odnosi na zahteve za:

  1. Donošenje Odluke o izradi izmene i dopune Prostornog plana opštine Vlasotince, Plana generalne regulacije opštine Vlasotince.
  2. Za obezbeđivanje sredstava u budžetu opštine za izradu izmena i dopuna Prostornog plana i Plana generalne regulacije opštine Vlasotince.
  3. Izmene Plana razvoja opštine Vlasotince 2022. – 2029.

Ujedno obaveštavamo javnost i medije da od predsednika SO Vlasotince, Milana Jovića, zahtevamo da u što kraćem roku zakaže vanrednu sednicu lokalnog parlamenta na kojoj bi se po pitanjima, predlozima i zahtevima ove Peticije, a nakon upoznavanja sa njenim sadržajem i davanjem mišljenja iz svoje nadležnosti gore pomenutih nosilaca funkcija, Skupština izjasnila glasanjem.

Na kraju, možda i najbitnije, jer šta je pojedinac ili grupa bez podrške i solidarnosti dobrih ljudi! U ime Bitke za Vlasinu, najiskrenija zahvalnost neumornim devojkama i momcima iz Pravo na vodu! Bez njih, ovih dana puno toga lepog ne bi bilo kada je naša zajednička borba u pitanju! Prijatelji, dobro došli!

MHE “Besko” graditi se neće!

SLOBODA JE VODA!

BITKA ZA VLASINU

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare