Bislimi: Preševska olina “slika Srbije”

BUJANOVAC-PREŠEVO

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bislimi izjavio je danas, posle sastanka sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafom, da se u Preševskoj dolini “vidi pravo lice Srbije”, jer se u toj oblasti depopulacija odvija zastrašujućom brzinom, prenosi RTK.

Obišli smo dve škole i učenicima smo doneli besplatne knjige. Besplatne udžbenike za sve razrede osnovne škole dobilo je 4.010 učenika, rekao je on.

Koliko smo srećni što smo imali priliku da pokrijemo ovaj trošak, ukazao je Bislimi, podjednako smo zabrinuti što smo samo za njih 4.010 podelili knjige, znajući da je pre nekoliko godina nastavu u školama pohađalo više od 13.000 albanskih učenika.

Zastrašujuća je brzina kojom je Srbija svojom politikom uspela da doprinese depopulaciji ovog regiona. Sada je došao trenutak da se Evropi pokaže kako se u Dolini vidi pravo lice Srbije, jer nema regiona u Evropi gde se stanovništvo i dalje bori za udžbenike, za osnovna prava i minimalnu zastupljenost u državnim institucijama, rekao je Bislimi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare