Bira se novi prevoznik na linijama 7, 12 i 34

NIŠ

Na  predlog Direkcije za javni prevoz grada Niša da ova služba više ne vozi na linijama 7, 12 i 34 Gradsko veće Niša donelo je nedavno odluku da za ovaj posao po hitnom postupku na tenderu izaberu prevoznika koji će preuzeti tri linije gradskog saobraćaja od 1. jula.

Pozivi su poslati svim onim prevoznicima koji su učestvovali na prošlom tenderu, a to su:  “Niš Ekspres” Niš; „Ćurdić“, Beograd; „Arriva Litas“, Požarevac; „Transprodukt-busprevoz“, Beograd; „Lekon“, Beograd; „Lasta“, Beograd.

Ponude su otvorene, saopštila je Direkcija za javni prevoz Niša .Na poziv Direkcije su se javili Arriva Litas i Niš Ekspres koji je ponudio veću cenu po kilometru.

Kako kažu u Direkciji za javni prevoz procenjena vrednost je bila 152, 69 po km, a u pregovaračkom postupku dobili su ponudu od Arrive Litas 149 dinara,odnosno 149,5 dinara od Niš Ekspresa

Najpovoljniji prevoznik bi, prema najavama Direkcije, počeo sa radom 1. jula kada raskid ugovora stupa na snagu.

Autobusi koji će saobraćati na ovim linijama, kaže gradski većnik Igor  Vojinović

Novi prevoznik na linijama 7, 12 i 34 ( kružna linija, i linije Sarajevska – Kalač brdo i Njegoševa – Donji Komren)  bi prevozio putnike do septembra 2019. godine, kada će biti raspisan novi tender za sve linije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare