Bioskop “Kupina” deo najvećeg medjunarodnog filmskog festivala u Roterdamu

NIŠ

Promocija evropske kinematografije u bioskopu Kupina nastavlja se  učešćem u renomiranom Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu koji će se odražati od 27. do 29. Januara 2017 . Kupina bioskop će treću godinu za redom biti deo ovog festivala. Ovo je inače 46. izdanja renomiranog Međunarodnog filmskog festvala u Roterdamu.

Treće izdanje IFFR Live programa je najveći filmski festival na svetu, koji prenosi uživo filmske događaje iz Roterdama istovremeno na svakom uglu Evrope i šire. U ovom programu učestvuje više od 45 bioskopa, od Holandije do Italije, Švajcarske, pa čak i Singapura. Omogućava da se prekrati razdaljina zahvaljujući društvenim mrežama: svi u publici mogu da se pridruže diskusijama u bioskopima sa filmskim stvaraocima i glumcima koji su prisutni na IFFR, koristeći #livecinema.

Tokom tri dana publika u Nišu moći će da pogleda premijere filmove: Mister Univerzo (Austrija, Italija), Dom (Belgija) i Gigant (Švedska, Danska).

Više o filmovima i terminima može se videti na https://goo.gl/9SyuSh

Publika u bioskopu biće u mogućnosti da nakon premijere putem „lajv striming“ veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Tvitera.

Bioskop Kupina će na ovaj način još jednom biti deo svetske istorije filmskih festivala učešćem na revolucionarnoj platformi koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere filma u bioskope širom Evrope i sveta, integriše internet i socijalne mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo. IFFR Live je prvi ovakav program na svetu, a njegova primarna funkcija je da doprinese promociji kvalitetnih novih ostvarenja , kaže se u saopštenju iz bioskopa Kupine.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare